Haberler

Gümüşhane Valisi Yavuz, Çevre Yolu Çalışmalarını İnceledi

Güncelleme:

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon - Aşkale arasında yapılan yol çalışmaları çerçevesinde Köstere Deresi - Gümüşhane arasında süren yol çalışmalarını inceledi.

Vali Yücel Yavuz, Trabzon - Aşkale arasında yapılan yol çalışmaları çerçevesinde Köstere Deresi - Gümüşhane arasında süren yol çalışmalarını inceledi.

Vali Yavuz, yol yapım işini üstlenen şirketin yetkilisi  Ekrem Tütüncü'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Proje ile yolu kullananların her türlü ticari ve sosyal faaliyetlerini daha güvenli ve hızlı yürüteceğini ifade eden Tütüncü, "2011 yılında başlayan çalışmalar çerçevesinde 12 bin 370 metre çift tüp tünel, toplam 3 bin 312 metre köprü ve viyadük, 7 adet köprülü kavşak ile 8 adet hemzemin kavşak yapıldı. Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde 8 adet tünel trafiğe açıldı ve 12 adet köprü de tamamlandı. İşin zamanında bitirilmesi hususunda büyük çaba sarf ediyoru" dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan ile İl Emniyet Müdürü Orhan Kar'ın da katıldığı toplantıda krokiler üzerinden projenin son durumunu inceleyen Vali Yavuz, "Söz konusu kara yolu, yerleşik nüfusa sağlayacağı katkılar dışında, yol standartlarının artırılması ile birlikte ekonomiye de büyük fayda sağlayacaktır. Zira ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90'ı kara yolu üzerinden gerçekleştirilmektedir" dedi.

Vali Yavuz daha sonra kuzey çevre yolunun geçiş güzergahındaki çalışmaları yerinde denetleyerek firma yetkilisinden bilgi aldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Trabzon Aşkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title