Haberler

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akçay Açıklaması

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, şirket ana sözleşmelerinde noter onayı zorunluluğunun kalktığını söyledi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, şirket ana sözleşmelerinde noter onayı zorunluluğunun kalktığını söyledi.

Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan yeni düzenlemeyle şirket kuruluşlarında bütün işlemlerin notere gerek kalmadan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürlüğünde yapılacağını kaydetti.

Önceden şirket esas sözleşmelerinin noterler vasıtası ile yapıldığını belirten Akçay, "Ortalama masrafı 500 lira tutuyordu artık tebliğ ile birlikte bu masraf asgari ücretin yüzde 10'u kadar olabilecek ve işlemler ticaret sicil müdürlüğümüzde de yapılacak." dedi.

Ticaret Sicil Müdürlüklerin artık imza beyannamesini ve ana sözleşme tasdiklerini de yapabileceğini vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:

"Yeni düzenlemeyle hisse devir tescilinden alınan 341 liralık harç bedeli de kalktı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Harç Takip Sistemi yazılımı ile vergi dairelerine ve bankalara yatırılan Ticaret Sicil Harçları da bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilebilecek. Şirket kuruluş ve ticari işletme açılışı işlemlerinde müdürlüklere ibrazı zorunlu olan imza beyannameleri de sicil müdürlükleri tarafından düzenlenebilecek. Adına imza beyannamesi düzenlenen kişilerin kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra imza beyannameleri hazırlanacak ve müdür huzurunda imzalanacak. Böylece şirket kuruluşları ve onaylarda vatandaşımız daha hızlı ve rahatça işlemlerini yapabilecek."

Akçay, hükümet tarafından hayata geçirilen yeni düzenlemeyle şirket kuruluşlarında 1 haftada yapılan işlemlerin artık 1 günde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akçay Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title