Haberler

Gümüşhane'nin Ekonomi Ödüllerini Bakan Işık Verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hükümetle sorunu olanlara seslenerek, 30 Mart'ta sandık olduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hükümetle sorunu olanlara seslenerek, 30 Mart'ta sandık olduğunu söyledi.

Gümüşhane'de Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerden 2012 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri için "Ekonomi Ödülleri" programı düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kamu kurum müdürleri ve vergi rekortmenleri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan ve kurumlar vergisi ile gelir vergisinde ilk ona giren oda üyelerinin plaketlerini kendi elleri ile veren Bakan Işık, verginin devletle vatandaş arasındaki en önemli ilişkilerden birisi olduğunu söyledi.

Yapılan yatırımların verilen vergilerin nerelere harcandığının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Işık, Gümüşhane'nin ödediği verginin kat kat fazlasının 11 yılda şehre yatırım olarak geldiğini belirtti.

Konuşmasında yatırımların devam edebilmesi için siyasi istikrara vurgu yapan Bakan Işık, " Türkiye'de istikrar bozulursa bu yatırımlar yapılabilir mi? Türkiye büyüyebilir mi? 60-70 yılı bir kenara koyun bir de son 11 yılda yapılanları bir kenara koyun." dedi.

Türkiye'nin bir daha istikrarsızlığa sürüklenmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Işık, Türkiye'nin diğer ülkelerin büyüme hızından daha fazla büyümeye ihtiyacı olduğunu belirterek, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: "Çünkü 30-40 yılımızı neredeyse kaybettik. Şimdi onları yakalayıp geçmemiz lazım. Onun için Türkiye'nin mutlaka istikrarını koruması lazım. Her bir puanlık faiz yükselişinin bu ülkenin bütçesine 2,5 milyarlık yük ve sizin bütçenize de yük getirdiğini unutmayınız."

Hiç kimsenin yargı üzerinden hükümete operasyon yapma hakkının olmadığını vurgulayan Bakan Işık, şöyle konuştu: "Eğer hükümet ile ilgili derdin varsa 30 Mart'ta sandık var. Gidersin sandığa, çıkarsın sokağa, millete anlatırsın. AK Parti'nin ülkeyi iyi yönetemediğini, ekonominin ve dış politikanın iyi olmadığını söylersin. Biz de AK Partililer olarak bunların tersini söyleriz. Kararı kim verir? Kararı millet verir. Bir aydan az bir zaman kaldı. Ama siz kalkar yıllarca, sinsice çöreklendiğiniz yargının içinden, yargıyı kullanarak hükümete operasyon yapmaya kalkarsanız, hiçbir hükümet buna müsaade edemez. Bu hükümetin bekasından daha öte devletin bekası meselesidir. Varsa yanlış yapan yargıda hesabını versin. Ama kimin yanlış yaptığına kimin yanlış yapmadığına kararı ne cunta verebilir, ne paralel yapı ne de muhalefet partisi verebilir. Kimin yanlış yapıp yapmadığının kararını verecek yargıdır. Onun için inşallah bu sürecin sonunda Türkiye'nin tam bağımsız ve tam tarafsız bir yargıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bunu da başaracağız inşallah. Bu sürecin sonunda Türkiye'de hem demokrasi hem de ekonomi güçlenecek."

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise Gümüşhane'yi her alanda marka yapmaya gayret ettiklerini belirterek, turizmden eğitime şehrin marka olacağını bunun da sürdürdükleri ekip çalışmasıyla gerçekleşeceğini söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında Gümüşhane'nin ne kadar büyüdüğünü en iyi bilenlerin törende plaket alan rekortmenler ve işadamları olduğunu belirterek, Gümüşhane'de geriye göçün başladığını belirtti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise her işin patronunun vergi mükellefleri olduğuna vurgu yaparak Gümüşhane'den önümüzdeki yıllarda Türkiye sıralamasına girecek mükellefler beklediklerini dile getirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da konuşmalarında vergi mükelleflerini kutlayarak bu sayıların artmasını istedi. GTSO Başkanı Akçay, ayrıca Bakan Işık'tan özellikle teşvik konusu başta olmak üzere belirledikleri 3 konuda kendilerine destek olmalarını istedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yusuf Mayda Fikri Işık Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title