Haberler

Gümüşhane - Küflü Müze Ziyaretçilerini Bekliyor

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne Bağlı Altınpınar Beldesi'nde Bulunan Özel Küflü Müze ve Kütüphanesi Ziyaretçilerini Bekliyor.

GÜMÜŞHANE'nin Torul İlçesi'ne bağlı Altınpınar Beldesi'nde bulunan Özel Küflü Müze ve Kütüphanesi ziyaretçilerini bekliyor.

İlkokul mezunu olan ve uzun yıllar başka şehirlerde çalıştıktan sonra memleketi olan Altınpınar'a dönen 84 yaşındaki Hakkı Öztürk, iki odalı evinin bir odasını kendisine ayırırken diğer odasını adeta bir müzeye dönüştürdü. Eski gazete, dergi, kitap ve eşyaların sergilendiği müzede, ziyaretçiler kitapları okuyabiliyor, eski fotoğrafları inceleyebiliyor. Atatürk ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait gazete küpürleri de müzenin dikkat çekici eserleri arasında yer alıyor.

İlkokuldan sonra çok istemesine rağmen eğitimine ailevi nedenlerden dolayı devam edemediğini belirten 5 çocuk 20 torun sahibi Hakkı Öztürk, "Kütüphane açmayı 1938 yılında ilkokuldan ayrıldıktan sonra kafama koymuştum. Bugüne kadar bin 500 kitap okudum. 1980'den sonra müze ve kütüphane çalışmalarına hız verdim. Müze ve kütüphaneyi 1997 yılında açabildim. Cumhuriyetimizin daha iyi anlaşılmasını ve memleketime hizmet etmek amacıyla müzeyi kurdum" dedi.

Müze ve kütüphanesine çevre il ve ilçelerden günde en az 3 -4 kişinin ziyarete geldiğini belirten Öztürk, "Bu yıl Mart ayının sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı 46. Kütüphaneler Haftasında beni Ankara'ya davet ederek bir plaket verdi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title