Haberler

Gümüşhane Kent Merkezi Doğalgaza Kavuştu

Gümüşhane'de geçtiğimiz aylarda Bağlarbaşı mahallesine verilen doğalgaz, bugün akşam yapılan törenle kent merkezinde ki abonelere de verilmeye başlandı.

Gümüşhane'de geçtiğimiz aylarda Bağlarbaşı mahallesine verilen doğalgaz, bugün akşam yapılan törenle kent merkezinde ki abonelere de verilmeye başlandı.

İmamoğlu Sokakta düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, AKSA Bayburt-Gümüşhane Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Erhan Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

"DOĞALGAZ BİR MEDENİYET UNSURU"

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda burada yaptığı konuşmada doğalgazın Gümüşhane'ye hayırlı olmasını dileğinde bulunarak, firmadan 2013 yılı yatırım programının daha etkili olmasını istedi. Vali Mayda, boru hattının geçtiği Kelkit ve Köse ilçeleri başta olmak üzere tüm ilin doğalgaza kavuşmasını istediklerini belirterek, "İlin tamamının doğalgaza kavuşmasını istiyoruz. Boru hattı Köse ve Kelkit ilçelerimizden geçiyor ve onlarda artık doğalgaz istiyor. Doğalgaz bir medeniyet unsuru. Daha ekonomik ve temiz bir yakıt türü. Memleketimize hayırlı olsun." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise doğalgazın Belediye olarak kendilerini altyapı noktasında çok yorduğunu, kamuoyunda yapılan çalışmaların kendileri tarafından bilinmesi nedeniyle bazı sıkıntılar çektiklerini belirterek, gelinen noktada kentin doğalgaza kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

BAŞKAN CANLI'DAN HERKESE TEŞEKKÜR

Canlı, şehrin ana arterlerine doğalgaz hattının döşendiğini, özellikle kamu binalarının izolasyon çalışmalarının ardından doğalgaz almasını istediklerini belirterek, yaşanan gecikmenin büyük oranda Karayollarından geçiş bölgelerinde ki izinler nedeniyle olduğunu ifade etti ve doğalgazın şehre gelmesini sağlayan merkezi Hükümete,, Milletvekillerine, Belediyeye ve şirkete teşekkür etti.

YILSONUNA KADAR 6 BİN 500 KONUTA GAZ VERİLECEK

AKSA Bayburt-Gümüşhane Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Erhan Özdemir ise 2012 yılı sonuna kadar şehrin tamamına doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl ki yatırımlarla abone sayımızı genişleteceğiz. Şuanda yaklaşık 4 bin 500 konutluk bir alana doğalgazı vermiş bulunuyoruz. Bu yılki yatırımlarımızla yılsonuna kadar bu sayıyı 6 bin 500'e çıkaracağız. Bu da yaklaşık şehrin yüzde 65'ine tekabül ediyor." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mayda, Başkan Canlı, İl Başkanı Çimen ve şirket yetkilileri hep birlikte kurulan düzenekteki doğalgaza ilk çakmağı çaktı.

Yapılan çalışmanın ardından Gümüşhane'de doğalgaz verilen mahalle ve caddeler şu şekilde: Bağlarbaşı Mahallesi: TOKİ 1 ve 2.etap, Yeni Mahalle: Emirler Caddesi, İnönü Mahallesi: 15 Şubat Caddesi, Aydın Doğan Caddesi, Karşıyaka Mahallesi: İmamoğlu Sokak, Vadi Sokak, Karaer Mahallesi: Valibey Sokak, Sebahattin Aytaç Caddesi, Atatürk Caddesi, Fuadiye Caddesi, Hilal Sokak, Lale Sokak, Camialtı Sokak, Hürriyet Caddesi, Hasanbey Mahallesi: Harşit Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Hasanbey Caddesi.

2008 yılında şebeke inşaatına başlanan altyapı çalışmaları boyunca Tekke Organize Sanayi Bölgesinden şehir merkezine gelinceye kadar 20 bin metresi çelik, 24 bin metresi polietilen olmak üzere toplam 44 bin metre hat imalatı, 450 adet servis hattı, çelik hat üzerinde 2 adet bölge istasyonu, 15 adet dere geçişi, 4 adet tünel geçişi yapıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Canlı Bağlarbaşı Gümüşhane İmamoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title