Haberler

Gümüşhane İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısı

Toplantıda, istihdama katkı sağlayan ve en fazla işçi çalıştıran işverenlere teşekkür belgesi verildi.

Gümüşhane İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yeni belediye binasındaki bir lokantada yapılan toplantıya Vali Yusuf Mayda, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Önder, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Vali Yardımcıları Meral Uçar ile Cahit Karatepe, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri ve işverenler katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, burada yaptığı konuşmada, bu yılki ikinci toplantıyı yaptıklarını belirterek, toplantıda daha önce alınan kararların değerlendirileceğini ve 2014 yılında açılan bir mesleki eğitim, 32 Toplum Yararına Çalışma Programı, 61 işbaşı eğitim programı ile 2 girişimcilik eğitiminin değerlendirileceğini söyledi.

Yoğun şekilde uygulanan ve geçici istihdama katkı sağlayan Toplum Yararına Çalışma Programına bin 223 kişinin devam ettiğini, bu programlara 11 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldığını ifade eden Aşıcı, şöyle konuştu:

"İşbaşı eğitim programından bu yıl 250 kişinin yararlanmasını hedeflemiştik. Şu anda 93 kişi bu programdan yararlanıyor. Bu programa ayrılmış ödeneğimiz ise 408 bin liradır. 37 engelli ve 3 eski hükümlü olmak üzere bin 5 kişi iş isteği ile kurumumuza başvuruda bulundu. Halen 3 bin 977 kişi işsiz olarak kayıtlı bulunmaktadır. 23'ü engelli olmak üzere 559 kişi özel sektöre yerleştirildi. 985 kişiye iş ve meslek danışmanlık hizmeti veriliyor. İşsizlik ödeneği için başvuruda bulunan 360 kişiden 214'üne işsizlik ödeneği bağlandı ve bu kişilere 520 bin lira ödeme yapıldı."

Konuşmaların ardından Gümüşhane'de 2013 yılında istihdama katkı sağlayan ve en fazla işçi istihdam eden işverenlere teşekkür belgesi verildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Erdem Yusuf Mayda Meral Uçar Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title