Haberler

Gümüşhane İl Özel İdaresinde Değerlendirme Toplantısı

Gümüşhane’de İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı çalışmalarının ve 2016 yılında planlanan çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapıldı.

Gümüşhane'de İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı çalışmalarının ve 2016 yılında planlanan çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı.

Toplantının başlangıcında yaptığı değerlendirmede, dün akşam Ankara'da yaşanan terör saldırılarına değinen Vali Yavuz, devlet ve milletin her bir ferdi olarak terörü lanetlediklerini belirterek, son dönemlerde yaşanan bu ve benzeri terör saldırılarının, şer odakları tarafından Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne karşı oynanan açık bir oyun olduğunu söyledi.

"GÜMÜŞHANE HALKI OLARAK TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda dünyanın en güçlü 10 ülkesinden birisi olma yolunda el birliğiyle hızlı adımlar attığını fakat tam bu sırada şer odaklarının ülkenin önünü kesmek için entrikalar çevirdiklerini belirten Vali Yavuz, "Ama tüm bunlar bizi hedefimizden asla saptıramayacaktır. Küçük hesaplar ve ufak tefek menfaatler peşinde her türlü idealini ve kutsalını yok sayanlara karşı da bu millet dimdik ayakta durmuştur ve duracaktır. Toplumsal olarak moralimizi bozmayacak asla taviz vermeyeceğiz. Gümüşhane halkı olarak terörü lanetliyoruz" dedi.

"ÖZEL İDARE VİZYONUNU DEĞİŞTİRDİ"

Özel İdare olarak vizyon değişikliğine başladıklarını, kurum olarak köylere yönelik hizmetler dışında ilin genel anlamda ekonomisini canlandıracak, insanların daha müreffeh yaşaması için köye yönelik hizmetleri aksatmadan diğer tüm alanlara da ağırlık vereceklerini kaydeden Vali Yavuz, "İl Özel İdaremiz son iki yılda turizm ve tarım alanında yaptığı çalışmalarla vizyon değişikliğine başladı. Köylere yönelik hizmetlerine de gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. İl Özel İdaresi, köylere yönelik hizmetlerinin yanı sıra, artık ilimizin genel anlamda ekonomisini canlandıracak, sosyal ve kültürel yaşamını harekete geçirecek ve bu manada insanlarımızın daha müreffeh, daha rahat ve konforlu yaşamasına fırsat sağlayacak olan eğitim, sağlık, güvenlik, gençlik, spor, kültür, turizm ve tarım gibi alanlara da ağırlık verecek" şeklinde konuştu.

ÖZEL İDARE BÜNYESİNDE YATIRIMLARI HIZLANDIRMA BÜROSU KURULACAK

Gümüşhane'de yatırım yapmak isteyen girişimcilerin, bürokratik anlamda çok çeşitli süreçlerden geçtiğini ve sorunlar yaşandığına dikkat çeken Vali Yavuz, "Bu tür sorunlar yaşanmaması için, özellikle istihdam oluşturacak başvurular ve bireysel anlamda vatandaşlarımızın yaptığı başvurular, kurulacak yeni bir sistemle hızlanacak. Artık başvuruyu aldığımız andan itibaren vatandaşımıza bizden haber beklemesini söyleyeceğiz ve geri kalan bütün işlemleri biz yürüteceğiz. Bunun için de Yatırımları Hızlandırma Ofisi veya Bürosu ismiyle yeni bir birim oluşturulacak ve burada birimler bazında arkadaşlarımız görevlendirilecek" dedi.

"SÜLEYMANİYE GÜMÜŞHANE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Gümüşhane için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, muazzam bir kapasite ve potansiyele sahip kayak merkezi için geç kalındığını fakat henüz hiçbirşeyin bitmediğini söyledi. Kış sporları turizm merkeziyle ilgili tüm iş ve işlemlerin İl Özel İdaresinin sevk ve idaresinde gerçekleştirileceğine vurgu yapan ve Gümüşhane'nin turizm ve kış turizmi ile anılacak bir il olacağını ifade eden Vali Yavuz,

"Yatırımları Hızlandırma Bürosu bu işle ilgilenecek. Gerekirse Ankara'dan çıkılmayacak. Hiç vakit kaybetmeden yürünecek" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise yeni Türkiye misyonuna uygun hizmetler üreten bir kurum olan İl Özel İdaresinin yapabileceği birçok iş daha bulunduğunu ve Meclis olarak her türlü desteği verdiklerini, Davos olma yolunda adım adım ilerleyen Gümüşhane'de son dönemde yaşanan gelişmelerin kamuoyu tarafından da sıkı takip edildiğini söyledi ve bundan sonrasının çok daha iyi olacağına inandığını sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Özkan Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title