Haberler

Gümüşhane İl Özel İdaresinin 4. Stratejik Planı Hazırlanıyor

Güncelleme:

Gümüşhane İl Özel İdaresinin 2018 yılına kadar yapmayı hedeflediği çalışmaları kapsayan dördüncü beş yıllık stratejik plan için geniş kapsamlı toplantı yapıldı.

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin 2018 yılına kadar yapmayı hedeflediği çalışmaları kapsayan dördüncü beş yıllık Stratejik Plan için geniş kapsamlı toplantı yapıldı.

Mahalli seçimlerin ardından 6 ay içerisinde yapılması zorunlu olan ve bir sonraki seçime kadar olan süreyi kapsayan stratejik plan için hazırlanan taslak, geniş kapsamlı ve katılımlı toplantı ile Özel İdare'nin paydaşları olan kurumların görüşlerine açıldı.

"BU PLAN ÖZEL İDARE'NİN ANAYASASIDIR"

Kurumun yenilenen sosyal tesislerinde yapılan toplantıda, hazırlanan stratejik planın İl Özel İdaresi'nin "anayasası" olduğunu ifade eden Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, şehrin tamamını kapsayan bir hizmet ağına sahip İl Özel İdaresinin hazırladığı bu planı Gümüşhane'nin çehresini değiştirmek için atılmış bir adım olarak gördüklerini söyledi.

"ÖZEL İDARE YALNIZCA YOL, SU, ALTYAPI YAPMAZ"

İl Özel İdaresinin yalnızca "yol, su ve altyapı çalışmaları yapar" mantığından kurtulması gerektiğini fakat asli görevleri olan köylere yönelik hizmetleri de geniş bir perspektifle yapması gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, Gümüşhane'de devam eden muazzam kamu yatırımları olduğunu, bunun yanında sıradışı, ezber bozan, çağa uygun projeleri de destekleyeceklerini dile getirdi.

"VATANDAŞA VATANDAŞ OLDUĞUNU HİSSETTİRECEK HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ"

Vatandaşa, vatandaş olduğunu hissettirecek hizmetleri hayata geçirmek için toplantıda bulunan tüm kurum müdürlerine talimat veren Vali Yavuz, bütün kurumların el birliği ve gönül birliği içerisinde şehre hizmet etmelerini isteyerek, "Mahrumiyetleri fırsata çevirmek bizim elimizde." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise toplantının her yerel seçimle birlikte İl Özel İdaresinin çalışmalarına esas teşkil edecek olan stratejik planın nihai aşamasındaki toplantısı olduğunu belirterek, "Sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacımız var. Bu toplantının bir alt versiyonunu daha önce yapmıştık. Bu manada sivil toplum örgütlerinin de toplantımıza dahil olmasını istedik. Amacımız buradan çıkacak fikirlerin mevcut plana eklenmesidir." ifadelerini kullandı.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, DSİ 223.Şube Müdürü Ümit Yayla, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay ve Mali Hizmetler Müdürü Vahip Uçar katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Akdoğan Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title