Haberler

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olağan toplantısı Vali Dr.

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olağan toplantısı Vali Dr. Yusuf Mayda Başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda İŞKUR koordinasyonunda yürütülen projeler masaya yatırıldı. İŞKUR İl Müdür Vekili Hasan Güler tarafından yapılan sunumun ardından konuşan Vali Mayda, özellikle Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında yapılan istihdamlarda denetim mekanizmasının etkili çalıştırılmasını istedi.

Gümüşhane'de toplam bin 127 kişinin TYÇP ile istihdam edildiğini ifade eden Vali Mayda, bunun için 7 milyon 663 bin 906 TL harcama yapılacağını, ayrıca yeni hazırlanan 116 kişilik 6 proje teklifinin de değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.

TYÇP projelerinde ki çalışan sayısını 2 bin kişiye çıkarmak için çalışma yaptıklarını dile getiren Vali Mayda, projenin Gümüşhane'de başarıyla uygulandığını belirterek, "Projeyle ilgili tek bir hatayı bile kabul etmiyoruz. Herkesin gözü bizim üzerimizde. Ülke genelinde projenin en fazla uygulandığı il Gümüşhane. En ufak bir olumsuzluk imajımızı zedeler. Bu bağlamda denetim mekanizmasına herkes katkı sağlasın. Hem vatandaşlarımız ekmek yesin hem de işlemler aksamadan yürüsün." dedi.

Vali Mayda, TYÇP kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Yatılı İlköğretim Bölge okullarında okuyan 680 1-4.sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakıcı anne uygulamasının da hızlandırılmasını ve yeni eğitim öğretim yılına kadar hazır olmasını istedi.

Toplantıda yaptığı sunumda 2012 yılında düzenlenen istihdam garantili 4 meslek kursuna 100 kişinin katıldığını ifade eden İŞKUR Müdür Vekili Hasan Güler, bu kursların yüzde 51 oranında istihdam oranına ulaştıklarını söyledi.

Güler, 11 mesleki eğitim kursuna 158, 10 işbaşı eğitimine 12, hükümlülere yönelik 2 eğitim programına 35 hükümlünün, 3 uygulamalı girişimcilik eğitimine 70 kursiyerin katıldığını sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra yürütme ve denetim kurulu çalışmaları değerlendirildi ve kurul üyelerinin görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, ilgili kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Güler Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title