Haberler

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Eylül Ayı Toplantıları Sona Erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz hafta başlayan Eylül ayıp toplantıları bugün yapılan son oturumla tamamlandı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz hafta başlayan Eylül ayıp toplantıları bugün yapılan son oturumla tamamlandı.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantılar boyunca 17 gündem maddesi ve çeşitli komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının başlangıcında konuşan ve son dönemde ülke genelinde meydana gelen terör olaylarında şehit olanlar ile Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 Gümüşhaneli için başsağlığı dileğinde bulunan Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, "İnşallah bu tür vakalar bir daha olmaz. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

HAYIRSEVER VATANDAŞLARDAN EĞİTİME KATKI

Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Kürtün ilçesi Sapmaz köyünde ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, Gümüşhaneli hayırsever bir vatandaş tarafından Gümüşhane'nin eğitimine katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaresine yaptığı şartlı bağışı kabul edildi.

Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği asil üyeliğine Hüseyin Bedir, yedek üyeliğine Mustafa Adil Gürses'in seçildiği toplantıda ayrıca Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü sınırları içerisinde yer alan parsellere ilişkin hazırlanan imar planı da kabul edildi.

MECLİS BİN KİŞİLİK KYK YURDU İÇİN ARSA TAHSİS ETTİ

Toplantıda son olarak Bağlarbaşı Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan eski TEDAŞ binasının arkasında ki depo alanının yükseköğretim yurdu yapılması şartıyla Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) tahsisiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Yurt-Kur İl Müdürü Mücahit Atalay KYK Genel Müdürlüğü olarak Gümüşhane'ye bin kişilik yurt yapımı için arsa arayışı içerisinde olduklarını belirterek, mevcutta yurt olarak kullandıkları eski TEDAŞ yerleşkesinin yanında bulunan alanın tahsisini istediklerini söyledi.

Gümüşhane genelinde Torul, Kelkit ve merkez ilçedeki KYK yurtlarında toplam 3 bin 479 üniversite öğrencisini barındırdıklarını dile getiren Atalay, "15 binden fazla öğrencimiz var. Bu kadar öğrencinin olduğu yerde bin kişi ihtiyacımız vardır diyemeyiz ama bu sorunun çözülmesi noktasında önemli bir adım olur" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun "İlimizde her yıl artan üniversite öğrenci sayısına bağlı olarak yurt ihtiyacı da artmaktadır. Günümüz koşullarına uygun, modern bir yurt yapılması için alanın tahsisi noktasında komisyonumuz uygun görüş bildirmektedir" raporunun ardından yapılan oylamada 278 ada 73 parselde bulunan alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsis edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Akdoğan Gümüşhane Eylül Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title