Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: MİT ile BND Görüşecek

Güncelleme:

Bakan Davutoğlu, dinleme iddialarıyla ilgili Alman İstihbarat Teşkilatı BND ile MİT'in görüşeceğini, bu konuda Alman meslektaşıyla mutabakat vardıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i ziyareti sırasında Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesiyle ilgili soruları yanıtladı. Davutoğlu şunları söyledi:

"Alman basınında yer alan bir takım iddialar söz konusu oldu. Bu iddiaların gerçeklik yönünü araştırmak üzere Almanya nezdinde girişimlerde bulunduk. Almanya Büyükelçisi bakanlığımıza çağrıldı, hepinizin takip ettiği bir açıklamada da bulunduk. Dün akşam saatlerinde de Almanya Dışişleri Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Aslında bu daha önceden onun Irak ziyareti ve Irak'taki gelişmeler bağlamında planlanmış bir görüşmeydi. Son gelişme üzerine konuşmamızın odak noktasını bu iddialar teşkil etti. Ben kendisine bu iddialar gerçekse iki müttefik ülke arasındaki ilişkilere yakışmayan, kabul edilemez bir durum olduğunu açıkça ifade ettim. Kendisi de bu iddiaların araştırılmakta olduğunu ifade etti.

"ALMAN İSTİHBARATIYLA, MİT GÖRÜŞECEK"

Şöyle bir mutabakata vardık; Almanya istihbarat başkanı MİT müsteşarımızla en kısa sürede yüz yüze bir araya gelerek bu iddialarla ilgili geniş kapsamlı izahat verecek. Bu izahatı gördükten sonra Türkiye olarak durumu değerlendireceğiz. Hiçbir ülke Türkiye'yi istihbarat faaliyetleri açısından hedef ülke noktasında göremez. Hele bu Almanya gibi tarihi arka plana sahip dostluk ilişkilerimizin olduğu, ittifak ilişkilerine sahip bir ülke olursa, bunu kabul etmek mümkün değil.

"MÜTTEFİK İLİŞKİLERİYLE BAĞDAŞMAZ"

Çok açık şekilde Alman meslektaşıma ifade ettim. En geniş kapsamlı ve tatmin edici bir izahat bekliyoruz. Türkiye Almanya'yla diğer müttefik ülkelerle olduğu gibi istihbarat işbirliği yapar. Ama Türkiye'yi istihbarat faaliyetlerinde bir hedef ülke olarak görmek müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmaz. Verilecek izahatı bekliyoruz. Ondan sonra Türkiye olarak durumu tekrar değerlendireceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gümüşhane Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

İPEK:

NEYİN MÜTABAKATI SAYIN BAKAN ADAMLAR DOYUNCAYA TIKSIRINCAYA KADAR DİNLEMİŞLER BİZİ , SİZ TÜRK MİLLETİNİ NEDEN AHMAK YERİNE KOYUYORSUNUZ

10
3
yanıtYanıtla
gül:

değerlendireceğiz , görüşeceğiz,izahat bekliyoruz,..eceğiz...acağız...eceğiz....acağız...başkada birşey yapamıyorsunuz.oturduğum yerde bende değerlendiririm ben de izahat bekerim.sizin benden ne farkınız var....siz ancak ayakkabı ve saatleriniz sözkonusu olunca harekete geçersiniz.

8
3
yanıtYanıtla
nasreddinm@hotmail.com:

baska bisey yapabilmek icin teknoloji lazim, dini suistimar burada sökmüyor

yanıt0
yanıt0
ne adalet...:

Adamlar sizi dinlesin, siz de kendi halkınızı...

5
4
yanıtYanıtla
ankaralı:

HERKES SÖYLÜYORDU ZATEN BÜCÜR KABÜLLENEMEZ BU İŞİ HALLEDER DİYE

4
3
yanıtYanıtla
nasreddin:

hic bisey yapamazsiniz sayin bakan. eliniz mahkum, bütün teknolojiyi onlardan aliyoruz. adamlar kendini gelistiriyor bizim gibi KOYUN gütmeye benzemez

5
1
yanıtYanıtla
zorba zorla:

ne verdiniz almanyaya bu sefer kac ihale kac sirket

4
1
yanıtYanıtla
İPEK:

SAYIN BAKAN BUNDAN SONRA DİNLENİRSENİZ ÇOK AYIP OLACAK HAYDİ BUNU AFFEDELİMDE

5
0
yanıtYanıtla
İPEK:

AK PARTİ YENİ ALFABE VE YENİ DİL HAZIRLASIN KENDİNE YADA İŞARET DİLİ AMA KENDİLERİNDEN BAŞKALARINADA ÖĞRETMESİNLER SADECEDE DEVLET İŞLERİNDE KULLANSINLAR

4
0
yanıtYanıtla
Selim:

valla benim imkanım olsa bütün devletleri dinlerdim . Yani İMKAN OLACAK VE ÖYLE DURACAM AKLA MANTIĞA AYKIRI

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title