Haberler

Gümüşhane'den Kısa Kısa

Gümüşhane'de gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetlendi.

Gümüşhane'de gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşın daha temiz, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi amacıyla il genelinde denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Ekiplerin, gıda üretimi, satışı ve toplu tüketimi yapılan yerleri denetlediğini vurgulayan Birşen, şunları kaydetti:

"Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması bakanlığımızın yetki ve kontrolündedir. Ramazanda denetimlerimizi, en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yoğunlaştırdık. Gıda kontrol görevlilerimizce yapılan gıda denetim ve kontrollerde iş yerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir."

Birşen, planlanan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikayetlere bağlı olarak program dışı denetim yaptıklarını anlatarak, tüketicilerin de gıda maddesi satın alırken dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Tiyatro oyunu sahnelenecek

Gümüşhane'de, "Dokuz Canlı" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından, iki perdelik "Dokuz Canlı" tiyatro oyunu yarın saat 21.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonunda oynanacak.

Tayfun Türkili'nin yazdığı, Mesut Budak'ın yönettiği oyunda Gülsüm Gerger, Bedirhan Kıy, Salih Dere, Aydın Şener ve İlhan Ayık rol alıyor.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapılacak.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine dair kararın 21. maddesi gereğince, 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, toplantının 22 Temmuz Çarşamba saat 14.30'da Valilik Toplantı Salonunda yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title