Haberler

Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, “Gümüşhane Değerlerini Tanıyor” projesi kapsamında Gümüşhaneli kültür-sanat adamlarından Şair Nabi Üçüncüoğlu, Ressam Şeref Akdik ve Hattat Kamil Akdik için tanıtım programı düzenleneceğini söyledi.

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" projesi kapsamında Gümüşhaneli kültür-sanat adamlarından Şair Nabi Üçüncüoğlu, Ressam Şeref Akdik ve Hattat Kamil Akdik için tanıtım programı düzenleneceğini söyledi.

Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü saat 18.30'da Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenecek programı Kültür Sanat Kulübüyle birlikte yaptıklarını belirterek, kültüre ve sanata ilgi duyan tüm Gümüşhanelileri programa davet etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 2007 yılında hazırladıkları ve 2007-2008 yıllarında kısıtlı imkanlarla uyguladıkları proje çerçevesinde Gümüşhaneli kültür sanat adamlarından Şair ve yazarlardan Nurettin Özdemir, Hışır Osman (Osman Nebioğlu), Dilaver Cebeci, Şinasi Özdenoğlu, Sabahattin Kömürcüoğlu ve Tacettin Şimşek'i misafir ederek Gümüşhanelilerle buluşturduklarını hatırlatan Yalçın, projenin amacını şöyle açıkladı: "Gümüşhaneli kültür-sanat insanlarımız hem ulusal, hem de uluslar arası alanda tanınır, pek çok eserleri bilinir ve okunurken Gümüşhaneli insanımızın önemli bir kısmı bu kültür, sanat insanlarımızı yeterince tanımamakta idi. Kurum olarak bir taraftan kültürel bir faaliyette bulunmak isterken, diğer yandan yine kurumsal bir görev olarak insanımızı kitap okumaya teşvik etmek, kültür seviyesini yükseltmek, kültürel etkinliklere ortak olma algısını vermek üzere ilk adımı atmak, bir kıvılcım yakmak istemiştik. Bu nedenle, bizim için, her Gümüşhaneli için bir değer olarak gördüğümüz, Gümüşhane'nin bağrından çıkan bu önemli fikir adamlarını ve sanat insanlarını halkımızın karşısına çıkardık, insanımızla buluşturduk. Gümüşhane Değerlerini Tanıyor projesini hazırladık ve uyguladık."

Uygulanan proje ile bir taraftan şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağladıklarını, bir taraftan da kültüre ve sanata duyarlı bir topluluğun oluşmaya başladığını gördüklerini dile getiren Yalçın, "Çünkü Projenin tamamlandığı 2008 yılından bu güne kadar toplumun çeşitli kesimleri ve kamuoyundan projenin devam etmesi yönünde talepler ve mesajlar aldık. Hem proje devam ederken, hem de proje bittikten sonra bu güne kadar bu konuda hemşehrilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık." dedi.

Vali Dr. Yusuf Mayda'nın talimatıyla 2013 yılında yeniden hazırlanan proje için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kaynaklarından 34 bin liralık ödenek temin ettiklerini kaydeden Yalçın, proje ortağı Kültür Sanat Kulübü ile birlikte yaptıkları programa herkesi davet etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Özdemir Şinasi Özdenoğlu Osman Nebioğlu Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title