Haberler

Gümüşhane'de Yüzde 100 Hibe Desteği ile Meyve Bahçeleri Kurulacak

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 2016 yılında meyve bahçeleri için çeşitli türlerde 20 bin adet fidan desteği sağlayacak.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 2016 yılında meyve bahçeleri için çeşitli türlerde 20 bin adet fidan desteği sağlayacak.

Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında en az 1 dekar alanda, tek çeşit olmak üzere tamamı hibe olacak şekilde meyve bahçeleri tesisi fidan desteğiyle teşvik edilecek.

Ceviz, yarı bodur armut, vişne ve kiraz çeşitlerinden bahçe tesisi planlayan çiftçilerin bu destekten faydalanabilmesi için 11 Mart 2016 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane'de meyveciliğin geliştirilmesi, çiftçilerin gelirlerinin çeşitlendirilmesi ile birim alanda daha fazla verim alınması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ceviz, kiraz, vişne ve yarı bodur armut çeşitleri olmak üzere toplam 20 bin adet meyve fidanı dağıtımı yapılacağını söyledi.

Başta ceviz olmak üzere meyve bahçelerinin sayısını ve büyüklüğünü arttırmak istediklerini kaydeden Birşen, Gümüşhane yöresine uygun çeşitlerin araştırma yapılarak belirlendiğini, ceviz ve diğer meyve çeşitlerinin üretimini arttırmak için çalışmaları arttırdıklarını vurguladı.

Birşen, "Çiftçilerimize bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. 20 bin adet çeşitli türlerde fidan dağıtacağız. Bu durumda ekonomik olarak ilimize önemli bir katkı sağlayacağını önümüzdeki zaman içinde göreceğiz" dedi.

Proje ile kurumun teknik elemanları tarafından gerek kurulum gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilecek, meyve bahçeleri için başvuru yapan çiftçiler tarafından beyan edilen alanlarda yapılan kontrollerin ardından onay verilecek, yetiştiricilik ve zirai mücadele yöntem ve teknikleri hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanacak.

Birşen, meyve yetiştiriciliği potansiyeli bulunan köylere giden teknik personel tarafından proje bilgilendirmeleri ve meyvecilik ile ilgili yetiştiricilik, bakım, budama, gübreleme ve zirai mücadele hakkında eğitim yayım çalışmaları yapıldığını da sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gümüşhane Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title