Haberler

Gümüşhane'de Tübitak Bilim Fuarına 40 Okuldan Başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında, Gümüşhane'den 48 okulun başvurusunun onaylanarak sözleşme imzalandığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında, Gümüşhane'den 48 okulun başvurusunun onaylanarak sözleşme imzalandığı bildirildi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına Gümüşhane genelinde 48 okulun başvurduğunu belirtti.

Yapılan başvuruların onaylanarak, sözleşme imzalandığını ifade eden Şahinkaya, şunları kaydetti:

"Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması gibi amaçlar doğrultusunda uygulanan program kapsamında, sözleşme imzalanan her okulumuz için 5 bin lira olmak üzere toplamda 240 bin lira destek alındı. TÜBİTAK Bilim Fuarları, Nisan-Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecektir."

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title