Haberler

Gümüşhane'de Teröre Ortak Tepki

GÜMÜŞHANE'de, İstanbul Beşiktaş'taki terör olayına tepki için binlerce kişinin katılımıyla eylem gerçekleştirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) koordinasyonunda 'Gümüşhane teröre karşı tek ses, tek yürek' yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, parti temsilcileri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, ilçe ve belde belediye başkanları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden Türk bayrakları ve pankartlarla yürüyen gruba Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri de destek verdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Yurduma uzanan eller kırılsın', 'Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Çıkarın şu idamı asalım köpekleri' sloganları ile devam eden yürüyüş, Emniyet Müdürlüğü binası önünde sona erdi.

"HEP BİRLİKTE GÜMÜŞHANEYİZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

GTSO Başkanı İsmail Akçay yaptığı konuşmaya "Hep birlikte Gümüşhane'yiz, hep birlikte Türkiye'yiz" diyerek başladı. Akçay, İstanbul'daki hain saldırının polislere değil Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yüce Türk milletine yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacak. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar Türk milleti'nin geçmişinden habersiz. Bu millet tarihte nice hain saldırılara göğüs germiş, kökü artık nerede olduğu belli olan maşalara gereken cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir. Bu kan emici soysuzların gerek iç, gerekse dış destekçileri şunu iyi bilmelidir ki bu millet tarihi süreç içerisinde nice zalimleri gerektiği şekilde cezalandırmıştır. Bunları da cezalandıracak kudret ve kuvvete sahiptir. Bu tür hain saldırılar karşısında milletimizin daha içtenlikle ve samimi bir şekilde kenetleneceğine olan inancımızı yüksek sesle haykırmak istiyoruz. Sesimizi bütün vatan hainleri, onların iç ve dış destekçileri duysun istiyoruz. Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi? Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane de yaşayan bütün vatandaşlar olarak bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun."

"TERÖRİSTLERİ DE MEZARA GÖMECEĞİZ"

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve uzantılarının gerekli cevabı misliyle alacaklarını, Türk Milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklarını dile getiren Akçay, şöyle konuştu:

"Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır. Bizlerde Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu hep beraber haykırıyoruz. 15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de mezara gömeceğiz. Bütün dünya duysun! Yüce milletimizin başı sağolsun."

Valisi Okay Memiş de, İstanbul'da ki hain saldırı sonucu şehit olan 36'sı polis 44 vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Vali Memiş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yazık ki adı konulmamış bu terör örgütleriyle bir taşeron savaşı içerisindeyiz. PKK terör örgütüyle, eli kanlı DHKP-C'si ile, FETÖ'süyle, İŞİD'i ile, DEAŞ'ı ile, belki de dünyadaki en kanlı terör örgütleriyle devletimiz, milletimizle beraber büyük bir mücadele örneği göstermektedir. Bir ölürüz bin diriliriz" dedi. Terör örgütlerinin çırpınmalarının fayda etmeyeceğini vurgulayan Vali Memiş, "Bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve asla taviz vermeyeceğiz. Devlet, hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sizin desteğinizle sonuna kadar yürütecek ve Allah'ın izniyle başarılı olacaktır" dedi, yürüyüş için katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından GTSO Başkanı Akçay tarafından polis memurlarına buket, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar'a Türk bayrağı hediye edildi. Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu'nun yaptırdığı duayla son buldu. - Şhane

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akçay Okay Memiş Beşiktaş İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title