Haberler

Gümüşhane'de "Terör" Protestosu

Gümüşhane'de terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Atatürk Caddesi'nden başlayan ve Fatih Parkı'nda sona eren yürüyüşe, MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ile 45 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Sivil İnisiyatif Platformu adına açıklama yapan Selim Nas, son zamanlarda başta güvenlik güçleri olmak üzere bir çok masum vatandaşın ölümüyle sonuçlanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelere başsağlığı dileyen Nas, "Dünyanın en güzel kelimelerinin başında gelen barış ve demokrasi kelimelerine tecavüz edenler, 30 yıldır doymadıkları kandan beslenmeye devam etmektedir" dedi.

Nas, güçlü Türkiye hedefinin, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyo kültürel alana yönelik çatışma, kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye'nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir. Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap, birlik ruhu içinde ortak akılla, aklı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir."

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Caddesi Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

title