Haberler

Gümüşhane'de Sınır İhlali İddiası

Gümüşhane Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik, derneğe bağlı Kızılca köyünün Çat mevkisinde köy sınırlarının Köse ilçesi Subaşı köyü tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Gümüşhane Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik, derneğe bağlı Kızılca köyünün Çat mevkisinde köy sınırlarının Köse ilçesi Subaşı köyü tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Çelik, Zafer Meydanı'nda Kızılca köyü muhtarı Alaattin Taş, dernek yöneticileri ve köylülerle birlikte yaptığı basın açıklamasında köy halkı olarak yapılan ihlali kanunsuz bulduklarını ve kınadıklarını söyledi.

"Bu sınır ihlalini ve bu zorbalığı öncelikle yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Subaşı köyü ile olan sınırlarımız 2003 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu tarafından tescil edilmiştir.  Yapılan bu sınır tesciline rağmen ne yazık ki bugün Köse Kaymakamlığı yine adil davranmamıştır. 15 Kasım 2014 tarihinde köy sınırlarımıza tecavüz ederek 1000 metrelik boru hattı döşenmiş, konu ile ilgili köy muhtarımıza dahi bilgi verilmemiştir. 2013 yılında Subaşı köyü muhtarlığı Köse'ye bağlı köylere hizmet götürme birliğine bağlı makine ile ormanlık alanımızdan 1000 adet çam ağacını sökmüşlerdir. Kırıklı jandarma tarafından tutanak altına alınmasına rağmen ilgililer hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır."

Köse Kaymakamlığının konu ile ilgili bir çalışma yürütmediğini iddia eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konunun büyümemesi için 20 gün önce milletvekillerimizle ve Kızılca köy halkı ile bir araya gelerek bu konu görüşüldü. Ama ne yazık ki konuşmalarımız oradaki toplantıda kaldı. Subaşı köyü muhtarlığı köylere hizmet götürme  birliğine vermiş oldukları  dilekçe ve projede Kızılca köyüne ait olan Çat Deresi mevkisinin yerini kendi sınırları içerisinde göstererek yetkilileri aldatmıştır. İlgili kuruluşlar da hiçbir araştırma yapmadan yasal olmayan projeyi uygulamışlardır. Kızılca köy muhtarlığı ve köy heyetini hiçe sayarak kanunsuz yapılan işlemle ilgili bütün kanuni ve hukuki yolları arayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Engin Çelik Gümüşhane Kızılca Subaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title