Haberler

Gümüşhane'de Mekke'nin Fethinin 1385.yılı Kutlandı

Gümüşhane’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin 1385.yılı nedeniyle program düzenlendi.

Gümüşhane'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1385.yılı nedeniyle program düzenlendi.

AGD tarafından ülke genelinde 600 noktada icra edilen program Gümüşhane'de Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilirken, Gümüşhaneliler programa yoğun ilgi gösterdi.

Programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Yurt-Kur İl Müdürü Mücahit Atalay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, SP İl Başkanı Akın Demir, AHD İl Başkanı Naci Şenel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bazı vatandaşların ayakta izlemek zorunda kaldığı program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Harun Kolaç'ın Kur'an tilavetinin ardından AGD Gümüşhane İl Başkanı Naci Şenel programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

'Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir' inancıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Şenel, AGD'nin ülke genelindeki duruşu, istikameti ve yaptığı faaliyetleriyle gençliğin birlik ve beraberliğinin, sevgi ve kardeşliğinin öncüsü olduğunu söyledi.

Mekke'nin fethinin çile, özlem ve sevda olduğunu dile getiren Şenel, "Mekke'nin fethi güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke'nin fethi iman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve sevinçtir" dedi.

Mekke'nin fethi sinevizyon gösteriminin ardından "Kır Çiçekleri" kreşi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sahnelendi. Minik öğrencilerin 571 ilahisi, Kabe tavafı ve 'Peygamberi Görmek İçin' adlı gösterileri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

İsmail Aras'ın Kur'an tilaveti, Torul Merkez Camii imam hatibi Orhan Şahin'in ezgi ve marşlar seslendirmesinin ardından programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Eğitimci Hikmet Karaca konferansını gerçekleştirdi.

Konuşmasında Peygamber efendimizin hicretin ardından yaşadığı Kabe özleminden bahsettikten sonra Hudeybiye antlaşması hakkında katılımcılara bilgi aktaran Karaca, Mekke'nin fetih sürecini ve fethi anlattı.

Mekke'nin fethinin amaçlarından birisinin de bütün insanlığın önündeki engelleri kaldırmak olduğunun altını çizen Karaca, "Sevgili Peygamberimiz Mekke'ye hiçbir can kaybı olmadan, bir damla kan dökülmeden Mekke'ye ulaştı. İslam alemi olarak Rabbimize teslim olmaktan başka çaremiz yoktur" dedi.

Karaca'nın konuşmasının ardından AGD tarafından düzenlenen 'Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi' yarışmasında bin 740 öğrenci arasından dereceye giren öğrencilerden Rukiye Doğan, Enes Güldal, Neslihan Yiğit, Zeynep Doğan, Fatmanur Mutlu ve birinci olan Merve Topuz'a ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Mekke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title