Haberler

Gümüşhane'de 'Mavi Marmara ve Beytül Makdis'in Önemi' Konferansı

Gümüşhane’de Genç İHH tarafından ‘Mavi Marmara ve Beytül Makdis’in Önemi’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de Genç İHH tarafından 'Mavi Marmara ve Beytül Makdis'in Önemi' konulu konferans gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Fattah El Awaisi ve Mavi Marmara gemisi gazisi Muharrem Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Genç İHH Başkanı Mehdi Coşkun, Mavi Marmara'nın sadece Türkiye'de değil, dünya düzeyinde de bir uyanışa vesile olduğunu, böylelikle İsrail'in yıllarca yaptığı zulmü dünyanın gördüğünü söyledi. Gümüşhane'de de Mavi Marmara gemisinin bir uyanışa vesile olmasını isteyen Coşkun, Mavi Marmara'nın ümmetin derdi olduğunu söyledi.

"ALLAH'IN PLANI BÜTÜN PLANLARIN ÜZERİNDEDİR"

Mavi Marmara gemisi gazilerinden Muharrem Güneş ise, 'Mavi Marmara'nın önemi' konulu bir konuşma gerçekleştirdi. İslam ümmetinin bugün çok kritik bir kavşaktan geçtiğini vurgulayan Güneş, "Her yerde gözyaşı, ateş, kan var. Tarihin bütün dönemlerinde Müslümanlar çok büyük zulümlerle karşılaştı. Ama ümitvarız. Allah'ın planı bütün planların üzerindedir. Bu nesillerin savaşıdır. İman var ise imkansızlık yoktur. Nesillerimiz iman ve İslam'ın öğretileri çerçevesinde yetiştirelim. Mavi Marmara yoluna devam ediyor. Bu ümmet ne zaman Kur'an'a, İslam'a ve değerlerine sahip çıkıyorsa bütün dünyaya adalet götürdü. Kudüs'ün yolu Şam'dan geçer. O topraklar ne zaman izzetine, şerefine, özgürlüğüne kavuşur, gerçek Müslümanların eline geçerse İslam ümmeti o zaman kurtulacaktır" dedi.

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğretim üyesi Filistinli Prof. Dr. Abdul Fattah El Awaisi ise Mescid-i Aksa'nın önemine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

"BEYTÜL MAKDİS'İ VE MESCİD-İ AKSA'YI ELİNDE TUTAN KİM OLURSA OLSUN BÜTÜN DÜNYAYA HÜKMEDER"

Tercümen aracılığıyla yaptığı konuşması ilgiyle dinlenen Awaisi, Miraç hadisesinde Hz. Muhammed'in (SAV) doğrudan Mekke'den göğe yükselmediğini, Mescid-i Aksa'dan göğe yükseldiğini hatırlatarak, "Allah Mescid-i Aksa'yı Peygamber efendimizin göğe yükselmesindeki yol olarak seçti. Çünkü bizlerin kalplerini oraya bağlamak için oldu. Mescid-i Aksa bereketin çıktığı yerdir, membaıdır. İslam ümmeti bu sırrı unuttu. Peygamberimiz Beytül Makdis'i ve Mescid-i Aksa'yı elinde tutan kim olursa olsun bütün dünyaya hükmeder demişti" diye konuştu.

"BİZİM NE İŞİMİZ VAR, BİZİ NE ALAKADAR EDER FİLİSTİN, MESCİD-İ AKSA DİYEMEYİZ"

Miraç hadisesinde de Mescid-i Aksa'nın Bizanslılar işgali altında olduğunu hatırlatan Awaisi, "Bizim ne işimiz var, bizi ne alakadar eder Filistin, Mescid-i Aksa diyemeyiz. Peygamberimiz Miraç'tan sonra orası özgürlüğe kavuşturmanın yol haritasını belirledi ve Hz. Ömer o haritaya uygun şekilde bunu başardı" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL 7 YIL İÇİNDE YOK OLACAK"

Selahattin Eyyübi'nin Mescid-i Aksa'yı fethinden önce Diyarbakırlı kadınların kendisine topladıkları güllerden yaptıkları gül suyunu oraya sürmesi için verdiğini hatırlatan Awaisi, "Bu sebeple hepimizin buna inanması gerekiyor. Yine inşallah Mescid-i Aksa'dan defolup gidecekler. İsrail yok olmaya mahkumdur. Bu da çok kısa süre içerisinde olacak. 7 yıl içinde İsrail haritadan yok olacak. Bu sadece benim tezim değil, ABD'li 16 profesörün bölgedeki çalışmalarının ardından hazırladığı raporda yer alan bir sonuçtur. İnternette de 'İsrailsiz Ortadoğu' diye aratırsanız sizde bu rapora ulaşabilirsiniz. İsrail yok olacak. ya bizimle ya da bizsiz. Bu Allah'ın vaadidir. ABD, Çin, Rusya veya Arapların vaadi değil" dedi.

"MAVİ MARMARA MESCİD-İ AKSA'NIN BÜTÜN ÜMMETİN DERDİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Mescid-i Aksa'nın Arapların veya Filistinlilerin değil Ümmet-i Muhammed'in olduğunu yeniden Müslümanların olması için canla başla çalışılması gerektiğine vurgu yapan Awaisi, "Mavi Marmara benim için bir gemiden ibaret değildir. Mavi Marmara bizim için ümmetin dirilişine büyük sebeptir. Mavi Marmara Mescid-i Aksa'nın bütün ümmetin derdi olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.

"YAKLAŞAN FETİHTE TÜRKİYE'NİN ÇOK BÜYÜK ROLÜ OLACAK"

Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması noktasında askeri ve siyasi hazırlıktan önce bilinçlendirme çalışması yapılması gerektiğine vurgu yapan Awaisi, "Bütün ümmeti bilinçlendirmeliyiz. Yaklaşan fetihte Türkiye'nin çok büyük rolü olacak. Suriye, Irak, Mısır ve Türkiye'nin orduları Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için yola çıkacak" dedi.

Programa Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Teyyar Demirel, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İHH Gümüşhane temsilcisi Ruşen Kalaycı, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Avukat Akın Demir, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Marmara İsrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title