Haberler

Gümüşhane'de Kosgeb Destekleri Anlatıldı

Gümüşhane'de KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane'de KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda organize edilen bilgilendirme toplantısına, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, KOSGEB Gümüşhane İl Müdürü Harun Sakarya ile çok sayıda girişimci katıldı.

Akçay, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB'in girişimciler ve firmalara yönelik önemli teşvik ve destekler verdiğini söyledi.

Bu tarz bilgilendirici ve tanıtıcı toplantıların önemli olduğunu da vurgulayan Akçay, "Devletimizin işletmelere veya yeni teşebbüslere yönelik önemli destek ve hibeleri var. KOSGEB müdürümüzde bizlere bu destek ve yenilikler hakkında bilgi verecek. Devletimizin de desteği ile neden Gümüşhanemizde önemli projelere imza atmayalım." dedi.

Sakarya da KOSGEB olarak verilen teşvik ve desteklerin, yapılan düzenlemelerle artırıldığını ifade etti.

Gümüşhane'nin yüzde 80 civarında destek alabileceğini belirten Sakarya, yapılan yeni düzenlemeyle artık KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen kişi veya firmaların, internet üzerinden de başvuru yaparak, KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini ifade etti.

Sakarya, birçok alanda destek kapsamlarının artırıldığını vurgulayarak, destek programlarında verilen hibe oranlarının artırılarak geri ödemesiz 30 bin lira olan bir hibe desteğinin 50 bin liraya, faizsiz sabit geri ödemeli olan 70 bin lira olan desteğin ise 100 bin liraya çıkarıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akçay Gümüşhane Sakarya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title