Haberler

Gümüşhane'de Kar Yağışı

Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından il genelinde 261 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağış nedeniyle eğitime bir gün aranın verildiği Gümüşhane'de merkez ilçede 70, Kelkit ilçesinde 66, Köse ilçesinde 14, Kürtün ilçesinde 28, Şiran ilçesinde 64 ve Torul ilçesinde 19 olmak üzere toplam 261 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler il genelinde 27 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başlarken, yağışın durmasının rağmen tipi nedeniyle ekipler bazı noktalarda güçlük çekiyor.

Yağışla birlikte aşırı derecede soğuyan hava sıcaklığı nedeniyle köylerde çok sayıda araç çalışmazken, bazı araçlarda aşırı buzlanmaya bağlı olarak maddi hasarlı kazalar gerçekleşti.

İl merkezine bağlı Çamlıköy köyünde karla mücadele yapan İl Özel İdaresi ekiplerine iştirak eden köy muhtarı Necati Ergün, köy genelinde kar kalınlığının 20 santimetre ile 70 santimetre arasında olduğunu belirterek, sabah erken saatlerde yollarını açan İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhane-Trabzon karayolu güzergahındaki Zigana Dağı Geçidi'nde ekipler sürekli olarak kar temizleme çalışması yaparken, bölgedeki buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

Gümüşhane-Şiran arasında Tersun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı geçidi de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk Dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün Dağı ile Gümüşhane Köse arasındaki Köse Dağı geçidinde de Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yetkililer, yoğun kar yağışı ve karayollarındaki buzlanma nedeniyle sürücüleri sürekli uyararak yanlarında zincir ve çekme halatı bulundurmalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kelkit Kürtün Şiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title