Haberler

Gümüşhane'de İstihdam Seferberliği Toplantısı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında, işverenlerin ilave istihdama katkılısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Memiş, Gümüşhane'nin yaşanabilir bir kent olması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Gümüşhane'de istihdama yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Memiş, bu yılın sonuna kadar çalıştırdığı kişiler haricindeki kişilerin 773 liralık sigorta primini devletin ödediğini belirterek, "Somut destek bu. Cumhurbaşkanımız yıl sonunda bu konuda başarılı olan illeri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edecek ve ödüllendirecek. Asıl amacımız bu avantajları size izah etmek ve sizler de uygun görürseniz bu istihdama katkıda bulunmak. İş adamlarımızdan ricamız bu istihdama katkıda bulunmaları." dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "seferberlik" çağrısına katılacağını söyledi.

Gümüşhane Belediyesi olarak Gümüşsu Fabrikası'nın satın alındığını anımsatan Çimen, "Belediye olarak ilk defa şirket kurduk. 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamına Gümüşhane de yer alıyor. Cazibe merkezleri içesinde Gümüşhane'nin yer alması hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından büyük önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Gümüşhane Belediyesinde 320 kişinin çalıştığını aktaran Çimen, bu sayıyı bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay ise ülkenin ve kentin kalkınmasının, gelişmesinin iş dünyasının elinde olduğunu kaydetti.

Toplantıların hedefinin istihdam ve üretimi artırmak olduğunu aktaran Akçay, şöyle konuştu:

"Bütün derdimiz fert, şehir ve ülke olarak zengin olmak. Zengin olmayı istememiz ve zengin olmamız lazım. Savaşların sıcak savaşlardan çok, ekonomik savaşlar olduğunu görüyoruz. Hükümetin ortaya koyduğu 2023 hedeflerini biliyorsunuz. 2023 hedeflerinde tek başına 20 bin dolar gelir talebimiz, dünyanın en büyük 10. ülkesi olma talebimiz var. Yıllık 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bunları herkes kendi ölçeğinde yapacak. Özel sektör yapacak."

İŞKUR Müdür Vekili Hasan Güler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" başlattığını hatırlattı.

Yaptığı sunumda istihdam teşvikinin resmi gazetede yayınlandığını vurgulayan Güler, teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanacağını belirterek, işverenlerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar ayılık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için teşvikten yararlanacaklarının altını çizdi.

Toplantı özel sektör temsilcileri ve iş adamlarının görüş ve önerileriyle sona erdi.

Toplantıya, Kelkit Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cafer Hirik, Sosyal ve Güvenlik İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, iş adamları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ercan Çimen Okay Memiş Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title