Haberler

Gümüşhane'de İlköğretim Haftası Kutlamaları Başladı

Gümüşhane’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Gümüşhane'de 2015-2016 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinaya, AK Parti Milletvekili adayı Osman Akgül, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Öğrencilerin okulla ilgili şiirler seslendirdiği programda konuşan Vali Yücel Yavuz, Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, "Her başlangıç bir heyecan, yeşeren bir ümittir. Bu manada biz ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız adına bu güzel başlangıcın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

Eğitimin olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Vali Yavuz, "Biz Türk milleti olarak eğer bizi bize bırakırlarsa, bizi birbirimize düşmez, aramıza nifak tohumları ekenlere karşı duyarlı olur isek bizim başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Eğitimin nasıl olması ve hangi hususlara ağırlık verilmesi gerektiğine her geçen yıl ve her gelişen olay karşısında bir reaksiyon geliştirerek bir düzenleme yapıyoruz" diye konuştu.

"GÜMÜŞHANE'DE TEOG'DA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU"

Gümüşhane'nin 81 il içerisinde gerek nüfus, gerekse diğer şartlar açısından çokta olumlu durumda olmamasına karşın tüm dinamiklerin ortak hareket etmesi ve yoğun gayretiyle geçtiğimiz yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye'de ilk sırada yer aldığını açıklayan Vali Yavuz, "Elimizdeki imkanlarla, mazeret üretmeden en iyisini yapma gayreti içerisinde olursak başaramayacağımız hiçbirşey yoktur" tespitinde bulundu.

"2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU BELKİ DE GÜMÜŞHANE TARİHİNDE EN BAŞARILI YIL OLACAKTIR"

Bu yıl da Gümüşhane'nin bütün eğitim öğretim kademelerinde çok başarılı olacağına inancının tam olduğunu dile getiren Yavuz, "2015-2016 eğitim öğretim sezonu belki de Gümüşhane tarihinde en başarılı yıl olacaktır. Bunu kendimize hedef belirlediğimiz takdirde yapamayacağımız hiçbirşey, başaramayacağımız hiçbir hedef yoktur" dedi.

"TERÖRE ALET OLANLAR CAHİL İNSANLARDIR"

Son yıllarda ülke genelinde yaşanan terör belasıyla 30 yılı aşkın bir süredir uğraşıldığını, bunun temelinde de cehalet yattığını ifade eden Vali Yavuz, "Bizim dinimizin ilk emri 'Oku'dur. Okuyan insan cahil olmaz. Teröre alet olanlar cahil insanlardır" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM VAZGEÇİLEMEZ, ERTELENEMEZ BİR SÜREÇTİR"

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise konuşmasında değişen ve gelişen global dünya içerisinde eğitimde de çağdaş seviyeleri yakalamanın zorunlu olduğunu belirterek, eğitimin maddi ve manevi kültürel değerleri geliştirip koruyarak gelecek nesillere aktaran vazgeçilemez, ertelenemez bir süreç olduğunun altını çizdi.

Eğitimi olumsuz etkileyen tüm unsurların bilindiğini ve olumsuzlukların ortadan kalkması için bütün enerjileriyle çalıştıklarını kaydeden Şahinkaya, öğretmen, yönetici, öğrenci ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Okulun 4.sınıf öğrencilerinin, yeni başlayan öğrencilere hoşgeldiniz çiçeklerini sunmasının ardından sınıf ziyaretleri ve 1.sınıf öğrencilerine hediye takdimi ile program sona erdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ UNUTMADI

Programda İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve Toplum Destekli Polislik Şubesi görevlileri tarafından birinci sınıf öğrencilere içinde kalem, silgi ve kalemlik bulunan hediye paketi, ana sınıfı öğrencilerine boyama kitabı, diğer öğrencilere balon, velilere de bilgilendirici afiş ve broşür dağıttı.

20 BİN 290 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Törenin ardından Gümüşhane'de il genelinde 175 okul ve kurumda ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte 20 bin 290 öğrenci ve bin 602 öğretmen ders başı yapmış oldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Çimen Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title