Haberler

Gümüşhane'de İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı ‘Dere yataklarına müdahale, taşkın ve atık su arıtma tesislerinin durumu’ gündemiyle gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı 'Dere yataklarına müdahale, taşkın ve atık su arıtma tesislerinin durumu' gündemiyle gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, DSİ 22.Bölge Müdür Yardımcısı Emre Akçalı ve kurul üyeleri katıldı.

"DOĞAYA VERİLEN ZARARLAR KONTROL EDİLMEZSE SIKINTI BÜYÜYECEK"

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, iklim şartlarının değiştiğini, küresel ısınmayla birlikte doğrudan insan hayatını etkileyen konularda sorunlar yaşandığını ve yaşanmaya da devam edeceğini belirterek, "Doğaya verilen zarar ve yapılan tahribatlar kontrol edilemezse sıkıntının büyüyeceği aşikar. İşte bu olmasın diye neler yapılması gerektiği konusu istişare ediliyor. Bu tür koordinasyon toplantılarında da bunlar dile getiriliyor" dedi.

"DERE YATAKLARINA YAPILAN BİNALAR EN BÜYÜK TEHLİKELERDEN BİRİSİ"

Dere yataklarına yapılan bilinçsiz binaların en büyük tehlikelerden birisi olduğunu kaydeden Vali Yavuz, bilinç düzeyinin gittikçe arttığına vurgu yaparak, kontrol mekanizmasının yanında vatandaşların da otokontrol mekanizmasını daha da canlandırması ve hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

"GÜMÜŞHANE YÜKSEK RİSKLİ BİR İL DEĞİL"

Toplantıda dere yataklarına yapılan müdahaleler konulu sunumunu gerçekleştiren DSİ 22.Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Lokman Taşkın, Gümüşhane genelinde yağış değerinin düşük olması ve havzadaki suların toplanma sürelerinin uzun olması nedeniyle taşkın yönünden yüksek riskli bir il olmadığını söyledi.

67 ADET TAŞKINDAN KORUMA VE RUSUBAT KONTROL TESİSİ YAPILDI

Lokal olarak bazı bölgelerde taşkınlar yaşandığına dikkati çeken Taşkın, bu tabloların dere yataklarının düzenlenmesini ve korunmasını zorunlu kıldığını belirterek, "Taşkından korunmak amacıyla DSİ tarafından Gümüşhane'de bugüne kadar 67 adet taşkından koruma ve rusubat kontrol tesisi inşa edilerek işletmeye açılmıştır. Gümüşhane'de 19 adet kesiti yetersiz geçiş yapısı, 11 adet dere yataklarına malzeme dökümü ve 5 adet taşkın alanında bina olmak üzere toplam 35 adet müdahale tespit edilmiştir. Bu müdahalelerin giderilmesinin maliyeti de 22 milyon TL olarak belirlenmiştir" dedi.

"KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ŞART"

Müdahalelerin taşkının en önemli sebebi olduğunu kaydeden Taşkın, en fazla sıkıntının dere yataklarına hafriyat, moloz ve evsel atık dökülmesi olduğunu belirterek, bu işin çözümü noktasında kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak sunumunu tamamladı.

Taşkın'ın ardından Gümüşhane Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından atık su arıtma tesislerinin durumuyla ilgili sunum gerçekleştirilerek toplantı sonlandırıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Erdem Gümüşhane Kelkit Şiran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title