Haberler

Gümüşhane'de Hasat Mevsimi Son Günlerini Yaşıyor

Gümüşhane’nin yüksek bölgelerinde çiftçilerin emeklerinin karşılığını alma zamanı olan hasat mevsimi son günlerini yaşıyor.

Gümüşhane'nin yüksek bölgelerinde çiftçilerin emeklerinin karşılığını alma zamanı olan hasat mevsimi son günlerini yaşıyor.

Geçtiğimiz ay başlayan hasat çalışmalarında yüksek köylerde buğday ve arpa başta olmak üzere ekili alanlardan ürünler biçilip toplanırken, yüksek rakımlarda ise ot hasadı son günlerini yaşıyor.

Kelkit, Köse ve Şiran'da makineyle yapılan çalışmalar Merkez ilçenin yüksek köylerinde ise el yordamıyla gerçekleştiriliyor. Engebeli arazi nedeniyle orak ve tırpan yardımı ile biçilen tarlalarda son yıllarda motorlu biçiciler de kullanılmaya başlandı.

Bahar mevsiminde gerçekleşen yoğun yağış nedeniyle çiftçiler bu yıl ki ürün rekoltesinden memnun olduğunu ifade ederken, ataerkil aile yapısını halen koruyan Gümüşhane'de tarlalarda yapılan çalışmalara 7'den 70'e tüm yaş grubundaki aile bireyleri de katılıyor.

İmece usulü ile köyde yaşayan vatandaşların birbirlerine sürekli yardım ettiği hasat işlemlerinin önümüzdeki günlerde son bulması bekleniyor. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title