Haberler

Gümüşhane'de Doğaya Keklik Salındı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde düzenlenen törenle doğaya 500 keklik salındı.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde düzenlenen törenle doğaya 500 keklik salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Şiran Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlik ilçeye bağlı Babacan köyünde gerçekleştirildi.

Törene Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, Şiran İlçe Tarım Müdürü Kurtuluş Halep, Şiran Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Başkanı Ümit Özel, kurum görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane'de son 10 yılda doğaya 6 bin kanatlı hayvan salındığını kaydeden Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, ilerleyen günlerde salım işlerinin devam edeceğini belirterek, kekliklerin keneyle mücadelede de etkin bir yol aldığını hatırlattı.

Keklik salımı nedeniyle Babacan, Sinanlı ve Arıtaş köylerini içine alan bin 700 hektarlık alanda 3 yıl boyunca avlanma yasağı uygulanacağı ve kekliklerin yırtıcılar tarafından zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı alanda kekliklerin 2 hafta boyunca da ekipler tarafından takip edilerek alana adapte olmalarının sağlanacağı öğrenildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Avcılar Şiran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title