Haberler

Gümüşhane'de Doğalgaz Kullanımının Başlaması

Gümüşhane'de doğalgaz kullanılmaya başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Gümüşhane'de doğalgaz kullanılmaya başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki TOKİ 2. etap konutlarında gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AKSA Gümüşhane-Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Salih Ayaydın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve vatandaşlar katıldı.

Canlı, burada yaptığı konuşmada, doğalgazı önemsediklerini belirterek,

"Doğalgazın ilimize gelmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyorum, zira doğalgaz bir medeniyettir, çevreye duyulan saygının bir yansımasıdır" dedi.

Yüklenici firmanın özverili çalıştığını, çalışmaların belediyeye çok büyük külfetler yüklediğini ifade eden Canlı, "Umarım en kısa zamanda doğalgaz kullanımı öncelikle kamu kuruluşlarında yaygınlaşır. Daha sonra meskenlerde yaygınlaşır ve kesintisiz bir enerji, tüm toplumumuzun her tarafını sarar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AKSA Gümüşhane-Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ayaydın ise, kentte 2008 yılında şebeke inşaatına başladıklarını belirterek, "Yaklaşık 3 yıl süren kamulaştırma ve inşaat çalışmaları sonrası 2011 yılı içerisinde şehrin bir bölümüne gaz verilebilmiştir. Bağlarbaşı Mahallesi'nde TOKİ 1. ve 2. etap ile sanayi sitesine doğalgaz verilmiştir. Ayrıca İnönü, Karaer, Hasanbey, Karşıyaka, Eskibağlar ve Yeni Mahalle olmak üzere 6 mahallede doğalgaz şebeke çalışmaları tamamlanmıştır. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 600 konutluk alana doğalgaz verildi. Eskibağlar Mahallesi ile Yeni Mahalle arasında kalan alanın tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezi ve 6 mahallede 3 bin konutluk alana doğalgaz kullanımına sunulabilecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından alanda kurulan meşale, Vali Mayda ve beraberindekilerce yakıldı.

Meşalenin yakılmasının ardından B Blokta oturan Arif Okur'un evine giden heyet, burada doğalgaz kullanımını başlattı.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title