Haberler

Gümüşhane'de Bir Hayal Daha Gerçek Oluyor

Gümüşhane'ye Belediye tarafından kazandırılması planlanan cazibeli kaynak suyu çalışmalarına başlandı.

Olucak ve Yağlıdere köyü sınırları içerisinde bulunan Deveboynu mevkisindeki kaynak suyu, Gümüşhane Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin ortaklığı ile 43 kilometrelik isale hattının ardından şehre kazandırılacak.

Deveboynu yaylasındaki suyun şehre getirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü Hikmet Kaya, Yağlıdere köyü muhtarı İdris Kazancı, Olucak köyü muhtarı Reşit Ayaz, teknik ekipler ve yöre sakinleri Deveboynu mevkisinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Üstün, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Çimen'in şehre cazibeli kaynak suyu kazandırma sözü olduğunu hatırlatarak, Çimen'in bu sözünü yerine getirmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

"BAŞKAN ÇİMEN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİYOR"

Üstün, Gümüşhane'nin en önemli sorunu ve ihtiyacının su olduğunu belirterek, "Yılardır konuşulan ve her idarecinin en fazla şikayet konusu olarak aldığı konu su konusudur. Bugün buraya gelerek buradaki suyun nasıl olduğunu görmek istedik. Tam kaynak noktasına ulaştık, suyun muhteşem ve Gümüşhanelilere layık bir su olduğunu gördük. Bütün kurumlarımızla beraber Gümüşhaneliye en kaliteli, en güzel suyu içirmek için hep beraber çalışmaya başladık. Belediyemiz ve Özel İdaremizin yapacağı çalışma sonrası bu suyu, yıl sonuna kadar Gümüşhane'mize kazandırmak istiyoruz. Bu su, şehrimizin 50 veya 100 yılık su ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Emeği geçen arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın bu suyu şehrimize kazandıracağından ve sözünü tutacağından eminim" dedi.

AK Parti'nin verdiği her sözü yerine getirdiğini kaydeden Üstün, "AK Parti bir şey yapacağım derse o iş yapılmış demektir. Biz de bunun sözünü vermiştik. Sadece nereden daha iyi su alırız diye arayış içerisindeydik. Teknik ekiplerimizden aldığımız rapora göre Deveboynu'ndaki suyun uygun olduğunu öğrendik. Artık bu iş bizim için bitmiştir ve kısa zamanda Gümüşhane'yi bu suyla kavuşturacağız. Bu projeden köylerimizin de faydalanmasını planlıyoruz. Milletvekili arkadaşım Kemalettin Aydın, Valimiz, Belediye Başkanımız, AK Parti teşkilatımızın şuandaki ortak amacı Gümüşhane'mize hizmet etmektir" ifadelerini kullandı.

"HEYECANLI VE MUTLUYUZ"

Belediye Başkanı Çimen ise, Gümüşhane halkına verdikleri sözü yerine getirecekleri için mutlu ve heyecanlı olduklarını kaydederek, "Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Şehrimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de kaliteli içme suyunun olmaması. Bunu defalarca dile getirmiştik ve çözüm arayışı içerisindeydik. İnşallah bugün kaliteli ve cazibeli kaynak suyunu şehrimize kazandırma çalışmalarına başladık. Burada başlattığımız çalışmalar Bahçecik Barajı'na alternatif çalışmalardır. Bahçecik Barajı'nın ve Deveboynu'nun yanı sıra Artabel köyünden şehrimize su almayı planlıyoruz. Bugün burada Deveboynu'ndaki suyu şehrimizle buluşturma çalışmalarının başlangıcını verdik. Bu nedenle heyecanlı ve çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"ONLAR KONUŞUR, BİZ YAPARIZ"

Deveboynu'nda alınacak suyun şehrin en az 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Çimen, "Buradaki su yaklaşık 2 bin 600 rakımda yer alıyor. Daha önce bir fizibilite çalışması yapılmıştı. Bu su, şehrimizin en az 50 yılık içme suyunu karşılayacak durumda. Şuanda yol çalışmalarına başlanıyor ve yılsonuna kadar bu çalışmamızı bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bundan önce ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Belediye olarak Mayıs ayında başlatmış olduğumuz dev projelerimize Deveboynu kaynak suyunu da ekledik. Şehrimize hayırlı olsun. Bir yıllık planlamalarımızın ardından artık vakit, çalışma vaktidir dedik ve çalışmalarımıza hız verdik. Onlar konuşacak, biz yapacağız. Buradaki suyun şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar da, tarihi bir güne şahitlik ettiklerini belirterek, "Bugün gerçekten tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Gümüşhane halkı, bir yıl gibi kısa bir sürenin ardından Türkiye'deki en güzel suyu içecek. İçmekte hakkıdır. Hayalimiz gerçekleşmek üzere. Bu açıdan çok mutluyuz. AK Parti hep ilklere imza atıyor. Bu proje sayesinde ilimizin en az 50 yıllık su ihtiyacı cazibeli kaynak su ile karşılanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Gündüz de, Gümüşhane halkının cazibeli kaynak su ile buluşacağını kaydederek, "Çocukluktan bu yana yaşadığımız şehrimizde hep güzel bir içme suyu kullanmayı hayal ederdik. Artık bu hayalimiz gerçek oluyor. İnşallah buradaki suyu şehrimizle buluşturacağız. Halkımız artık cazibeli kaynak su kullanacak. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise, projenin hat uzunluğunun 43 kilometre olduğunu belirterek, "Bu projenin hat uzunluğu 43 kilometre olarak belirlendi. Özel İdare olarak Belediyemizin ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak teknik proje desteği sunacağız. İş makinelerimiz ile güzergah açılması için yardımcı olacağız. İnşallah Gümüşhane için çok önemli bir problemin çözümü sağlanacak. Katkılarını bu projeye sunan sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Özel İdare çalışanlarına ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Üstün, Belediye Başkanı Çimen ve diğer ilgililer 2 bin 500 rakımlı zirvede bulunan kaynak suyundan içtiler. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Ercan Çimen Gümüşhane Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title