Haberler

Gümüşhane'de "Bereket Ormanı" Oluşturuldu

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

GÜMÜŞHANE  (AA) - Gümüşhane'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Akçakale köyünde geçen yıl yanan ormanlık alanda düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak, kurum müdürleri, vatandaşlar ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

Vali Yardımcısı Turan, burada yaptığı konuşmada, insan hayatında yeşil yoksa onu kapkara günlerin beklediğini belirterek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 81 ildeki Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bereket Ormanları kurulmaktadır. Yaratılanların en şereflisi insandır. Dünyayı paylaştığımız başka canlılar var. Onlar bizlere hizmet etmek için yaratıldılar. Onların bizlere karşı sorumlulukları olduğu gibi bizlerin de ödev ve sorumluluklarımız var. Her zaman bunun bilincinde olmalıyız. Küresel ısınmanın, iklim değişikliğinin hüküm sürdüğü bir dönemden geçiyoruz. Hayatımızda mutlaka yeşil olmalıdır. Dikeceğimiz fidanlarla yeşillenecek bu alan adı gibi bereketli olsun."

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Kodalak ise bu yıl içerisinde bin 593 dekarlık alana 127 bin sarıçam, akasya, akçaağaç ve ıhlamur dikileceğini, geçen yıl yanan ormanlık alana ise 20 fidan dikileceğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra törene katılanlar tarafından fidan dikildi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Şenol Turan Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title