Haberler

Gümüşhane'de Arıcılara Kovan Altlığı Dağıtıldı

Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, arıcılara polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.

Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, arıcılara polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, projenin amacının arıcıların geleneksel kalıpları kırarak, yeni ürün ve yöntemlere yönelmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Birşen, Gümüşhane'nin zengin florası ve coğrafi yapısıyla arıcılık açısından Türkiye'nin sayılı bölgelerinden birisi olduğunu vurgulayarak, "Mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için arıcılığı teşvik ediyoruz. Üretime ve üreticiye sağlanan bu tür katkılarımız hem maddi hem manevi olarak devam ediyor." diye konuştu.

Bu tür yatırımların il ve ülke ekonomisine mutlaka geri döndüğünü de ifade eden Birşen, "İlimizde kovan başına 12 kilo polen elde ediliyor. Toplamda bin 200 adet polen tuzaklı kovan altlığından 14 ton polen üretilmiş olacak. Projemiz önümüzdeki yıllarda da genişleyerek devam edecek. İl Müdürlüğü olarak her türlü konuda çiftçimizin ve üreticimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm imkanlar bu projede olduğu gibi üreticilerimiz içindir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title