Haberler

Gümüşhane'de 77 Yaşındaki Hastaya Ulaşmaya Çalışan İl Özel İdaresi ve 112 Ekibinin Zorlu Mücadelesi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 3 gün boyunca etkili olan ve yer yer yüksekliği 1,5 metreyi bulan kar kalınlığı hem vatandaşlara, hem ambulanslara, hem de yol açan ekiplere zor anlar yaşatıyor.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde 3 gün boyunca etkili olan ve yer yer yüksekliği 1,5 metreyi bulan kar kalınlığı hem vatandaşlara, hem ambulanslara, hem de yol açan ekiplere zor anlar yaşatıyor.

İlçeye bağlı Kırgeriş köyünde yüksek tansiyon, şeker ve kısmi felçli bir hastaya müdahale etmeye giden 112 Acil Servis ambulansı İl Özel İdaresi"ne bağlı ekiplerin zorlu çalışmalarıyla köye ulaştı.

Köyde 77 yaşında felçli bir hasta olduğu bilgisini alan 112 Acil Servis ekibine bağlı bir ambulans, köye gitmek için bir gün önce açılan yolun gece yağan karla kapanması sonucu yolda kaldı.

İl Özel İdaresi ekiplerine bilgi verilmesinin ardından incelemelerde bulunmak ve sorunları yerinde görmek için ilçeye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Şen, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş, Destek Hizmetleri Müdürü Hasbi Yılmaz Şahinöz, Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük ve Kürtün Özel İdare Bakımevi Sorumlusu Mehmet Arslan'la birlikte greyder ve ambulansın ardından köye gitti.

Yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede kalınlığı yer yer 70 santimetreye ulaşan kar nedeniyle köye zor ulaşan ekipte bulunan ambulans, zaman zaman spin atarak patinaj yaptı.

Zorlu bir seyahatin ardından Orta Mahalle'deki 77 yaşındaki yüksek tansiyon, şeker hastası ve kısmi felçli Ayşe Düzgün'ün evine ulaşan ekipler, hastaya ilk müdahalesini yaptıktan sonra Kürtün Devlet Hastanesi'ne götürdü.

KÜRTÜN'E MERKEZ'DEN ARAÇ TAKVİYESİ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaşlı kadının ambulansa bindirilip güvenli bir şekilde yola çıkmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada bölgedeki kar kalınlığının 70 santimetre civarında olduğunu, yağışın da devam ettiğini belirterek, "Özel İdare olarak il merkezinden Kürtün ilçemize araç takviyesi yaptık. Duruma göre takviye araç sayısını yeniden değerlendireceğiz. Yağışın devam etmesi nedeniyle sadece acil vakalara müdahale edeceğiz" dedi.

"ASILSIZ İHBARLAR İÇİN YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ"

İlçenin tamamında etkili olan yağışa karşın sınırlı sayıda ekiple mücadele ettiklerini ve bu noktada kendilerini en çok zorlayan konulardan birisinin de asılsız ihbarlar olduğunu dile getiren Akdoğan, "Yağış sırasında ilçemizde sınırlı sayıdaki ekiplerimiz mevcut. Ekiplerimizi aciliyet durumuna göre çalıştırırken bazen asılsız ihbarlar da gelebiliyor. Bu ihbarlar çalışmalarımızı, hastaları veya bu durumdaki acil vakalara erken ulaşmamızı engelliyor. Bu konuda vatandaşlarımızı buradan uyarıyoruz. Mümkün mertebe acil vakaları bize doğru bir şekilde bildirsin. İdare olarak asılsız ihbarlar için gerekli yasal işlemleri de başlatacağız" diye konuştu.

"1,5 METRE KAR OLAN YER VAR, KÜRTÜN'DE BİR AFET YAŞANIYOR"

Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Mesut Şen ise ilçede 1,5 metreyi bulan kar kalınlığı olan köyler olduğunu belirterek, "Üçtaş ve Günyüzü köylerimizin olduğu yerlerde 1 metreden fazla kar kalınlığı var. Burada greyder, kepçe ve diğer iş makineleri ile karla mücadele yapıyoruz. Çok zor şartlar altında hizmet vererek vatandaşın yolunu açıyoruz. Akşam açıyoruz, sabah kalkıyoruz ki 50 santimetre daha kar yağmış. Şuana kadar 34 köyümüzde ancak 12-13 tanesinin yolunu açabildik. Yağışın ardından ilçemize makine ve personel desteği sağlayan Gümüşhane İl Özel İdaremiz ve Sayın Genel Sekreterimiz Ekrem Akdoğan beye teşekkür ediyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. En kısa zamanda bitirmeye çalışacağız. Kürtün'de bir afet yaşanıyor. Maddi ve manevi destek bekliyoruz. Bu afet nedeniyle Bakanlığımızdan akaryakıt ödeneği talebinde bulunacağız. İnşallah ekonomik olarak bize yardımcı olurlar" şeklinde konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Akdoğan Mesut Şen Gümüşhane Kürtün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title