Haberler

Gümüşhane'de 51. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de 51.kütüphaneler haftası ‘Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler’ temasıyla kutlandı.

Gümüşhane'de 51.kütüphaneler haftası 'Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler' temasıyla kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kutlama programı Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi.

Törene Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Ödünç, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Ödünç, bu yıl ki Kütüphaneler Haftasının ana temasının Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler olduğunu söyledi.

Ödünç, "Günümüz dünya toplumlarını bu anlamda açıklayacak en iyi kavramlardan biri de küreselleşmedir. Bu bağlamda insanların birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayabilmek için kültürlerarası iletişimi kavrayabilecek eğitim ve kültür seviyesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu fonksiyonu gerçekleştirebilecek en etkili kurumlardan biri de kütüphanelerdir." dedi.

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi hakkında da bilgi veren Ödünç, kütüphanede 44 bin 349 kitap bulunduğu, süreli yayın sayısının 268, okuyucu sayısının 25 bin 435, üye sayısının ise 6 bin 188 kişi olduğunu ve Gümüşhane il genelinde ki 7 kütüphanenin her geçen gün yeni gelen kitaplarla koleksiyonunu güçlendirdiğini söyledi.

Programda konuşan Vali yardımcısı Şenol Turan ise kitap okumanın önemine vurgu yaparak, "Daha çok kitap daha çok kelime demek. Daha çok kelime daha çok düşünme demek ve kendini daha iyi ifade etmek demek. Almanlar ve Japonlar bugün modern dünyada bilişim sektörüne öncülük ederek kendilerini bizden daha iyi ifade ediyorlar. Biz hala sanayi toplumuyuz. Bunun önüne geçmek için yapmamız gereken en önemli şey kitap okumak. Fransız bir düşünürün çok sevdiğim bir sözü var. 'Eğer bir ailede arka arkaya 3 nesil üniversite mezunuysa artık yavaş yavaş entelektüel olmaya başlamıştır o sülale'. Sanırım bir nesle daha ihtiyacımız var ama bu da sorunu tam olarak çözmüyor. Entelektüel olmak aydın olmak değil. Biz genelde üniversiteye kadar kitap okuruz, iş güç sahibi olduktan sonra genel olarak kitap okumayı bırakırız. ve sermayeden tüketmeye başlarız. Ama entelektüel öyle değildir. Hayatının sonuna kadar kitap okuyan, düşünen, fikir üreten insan demektir. Kitap okuma alışkanlığı eğer tatlı bir virüsse bu virüsün bünyeye sirayet etmesi, bünyeyi işgal etmesi ve insanların kitap okumaktan çok büyük bir haz duymasının bil hassa sizlerin yaşında çok önemli bir adımı var. Benim gençlere özellikle tavsiyem kitap okumaya başladıklarında iyi ölçüp tartsınlar. Okudukları kitap daha sonraki hayatlarında kitap okumama eğiliminde kötü bir eğilimin başlangıcını da teşkil etmesin." dedi.

Programda daha sonra 51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İl Halk Kütüphanesinden 2014 yılında en çok yararlananlara ödüllerini ise Vali Yardımcısı Şenol Turan verdi. Turan, çocuk bölümünde birinci olan Gazipaşa Ortaokulundan Merve Nur Özen ile yetişkin bölümünde birinci olan Fatma Uçan'a hediye takdim etti.

Programın ardından salon girişinde açılan kitap sergisi ziyaret edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şenol Turan Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title