Haberler

Gümüşhane'de 5 Haziran Çevre Günü Kutlandı

Gümüşhane'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Kurumun konferans salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Şenol Turan, sürekli ısınan dünyayı soğutma çabalarının arzu edilen seviyede olmadığını belirterek, ülkelerin tüketme eğilimi ve insanların sürekli tüketme eğiliminin ülkeleri de sürekli üretmeye teşvik ettiğini ve bu ikisi arasındaki kısır döngünün de çevrenin tahribatı ile sonuçlandığını söyledi.

"BİRTAKIM ÖNLEMELER ALINMAZ İSE BİZLERİ ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLEMİYOR"

Sürdürülebilir kalkınmanın son dönemde ülkelerin gündeminde fakat sürdürülebilir kalkınmanın sürdürülemez eğilimlerle gerçekleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Turan, "Ülkelerin kalkınmalarında toplum, çevre ve ekonominin bu üç önemli ayağın büyük önem arz ettiği söylenir. Bizler ekonomiye bilhassa vurgu yapıyoruz, toplum konusunda birtakım radikal kararlar alıyoruz lakin çevreyi hep ihmal ediyoruz. Oysaki bizler Uhud dağına bakarak 'O ne güzel dağdır biz onu severiz oda bizi sever' dediği bir Peygamberin torunlarıyız, çocuklarıyız. Bir dağı bile büyük bir muhabbetle aşkla seven Hazreti Peygamberimizin yol göstericiliği, kılavuzluğu ile meseleye bu bakış açısıyla bakmak gerektiğini düşünüyorum. Dünya nüfusu şu anda 7 milyarı geçti ve 2050 yılında 9 milyar olacağı öngörülüyor. Birtakım önlemeler alınmaz ise bizleri çok güzel günler beklemiyor. Ümit ediyorum ki bu salonda bulunan öğrencilerimiz, genç fidanlarımız gelecekte güzel bir çevrede, güzel bir ülkede, güzel bir dünyada yaşayacaklardır" dedi.

"ÇEVREYİ KORUMA GÖREVİ SADECE KURUMLARIMIZA BIRAKILMAMALI"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram ise çevrenin mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürülebilmesi için korunması gereken önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak, "Çevre tüm insanlık için yaşamsal bir öneme sahiptir. Bu neden insanlığın ortak meselesi olan çevreyi koruma görevi sadece kurumlarımıza bırakılmamalıdır. Çevreyi korumak aynı zamanda tüm bireylerin şahsi ve toplumsal görevidir. Çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emanet olduğu gerçeğini unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kurumla ilgili tanıtım filmi ve çevreyle ilgili animasyon filminin izlettirilmesinin ardından gün nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

RESİM YARIŞMASINDA ÖDÜLLERİ TORUL'UN OKULLARI ALDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde çevre bilincini kazandırmaya yönelik ortaokul öğrencileri arasında yapılan "Yaşadığım Çevre" konulu resim yarışmasında birinciliği Torul Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Derya Yücel, ikinciliği Torul Atatürk Ortaokulu öğrencisi Emine Duygu Arslan, üçüncülüğü ise Torul Altınpınar Ortaokulu öğrencisi Azem Şaş elde ederken, öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kurum bahçesinde düzenlenen ikram, öğrenci ve katılımcılara tişört ve şapka dağıtımı ile program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Gümüşhane Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title