Haberler

Gümüşhane'de 3 Polis, 2 Hakim Tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de 42 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, 3 polis tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane'de 42 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, 3 polis tutuklandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, darbe girişimin ardından il genelinde yürütülen adli ve idari tahkikatlara ilişkin çeşitli bilgileri gazetecilerle paylaştı. Yaptığı açıklamada Torul ve Şiran ilçelerinde birer hakimin HSYK kararıyla görevden uzaklaştırıldığını kaydeden Vali Memiş, "35 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı, bunlardan üçü tutuklandı. 2 Maliye ve Defterdarlık personeli görevden uzaklaştırıldı. Milli eğitimden 2, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan da bir personel görevden uzaklaştırıldı. Hakimler dahil 42 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı. Bu rakamlar ilerleyen günlerde değişecektir. İdari tahkikat devam ediyor. Görevden uzaklaştırılan 35 emniyet mensubunun evlerinde mahkeme kararı ile arama yapıldı. Bizim uyguladığımız idari bir işlem. Eğer Cumhuriyet Başsavcılığı bu yönde bir şeye ihtiyaç duyarsa sadece idari işlem değil adli tahkikatın bir parçası olarak evlerinde ve işyerlerinde arama da dahil her türlü tahkikat yapılır. Tüm Türkiye'de hiçbir FETÖ/PDY mensubu kamu görevlisini barındırmayacağız. Sivil vatandaşa kurşun sıkan, devlete yerleşmiş olan bu ur niteliğindeki parçayı kesip atacağız. Bunu yaparken de FETÖ mensupları gibi sahte belge, sahte delil üretmeyeceğiz. Devletin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Hukuk devleti çerçevesinde hareket edeceğiz. Kılı kırk yararak işlem yapıyoruz" dedi.

Vali Memiş, Bayburt'ta mahkeme tarafından serbest bırakılan 2 hakimin savcının itirazı üzerine dosyasının Gümüşhane'ye gelmesinin ardından Gümüşhane'de tutuklandıklarını söyledi.

Kelkit'te görevli 3 rütbeli polis tutuklandı

Kelkit ilçesinde görev yapan ve tutuklanan rütbeli emniyet görevlileri Ş.G, E.S ve G.Y'nin darbe girişimine destek verdiği, olay gecesi görevli polis memurlarına "Silahlılarınızı bırakın" emri verdikleri ve karşılık olarak "Ölürüm, öldürürüm, o silahı vermem" cevabını aldıkları öğrenildi.

Gümüşhane Üniversitesi dekanları istifa etti

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Türkiye'deki bütün üniversitelerin dekanlarının istifasını istemesinin ardından Gümüşhane Üniversitesinde 4 dekan istifa etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Erginli, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Küçük ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım istifalarını rektörlüğe sundu. Yeni atamalar yapılıncaya kadar dekanlık görevine Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın vekalet edeceği öğrenildi. Üniversite bünyesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Turizm Fakültesine Rektör Günaydın vekalet ediyordu.

Avukatlar darbecileri savunmuyor

Diğer yandan Gümüşhane-Bayburt barosuna bağlı avukatların çok büyük bir kısmı darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarına hukuki destek kararı olmama, müdafilik yapmama kararı aldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yurtlar Kurumu Okay Memiş Şiran Torul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title