Haberler

Gümüşhane'de 2. Evde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu Yapıldı

Gümüşhane'de sağlık kurumlarının ortaklaşa düzenlediği "Gümüşhane'de hekimlerimizi buluşturuyoruz" etkinliği kapsamında ikinci Evde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu düzenlendi.

Gümüşhane'de sağlık kurumlarının ortaklaşa düzenlediği "Gümüşhane'de hekimlerimizi buluşturuyoruz" etkinliği kapsamında ikinci Evde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Sağlık Müdürü Emre Boşnak, kamu kurum müdürleri, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) Genel Başkanı Orhan Koç, sivil toplum örgütü temsilcileri, sağlık çalışanları, evde bakım hizmeti alan aileler ile engelli aileleri katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, anayasada devlete verilen görevlerden en başta gelenin sosyal devlet olma görevi olduğunu belirterek, bunun da toplumun her kesiminden vatandaşa ve ülkede yaşayan herkese kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulması, muhtaç olanlara da devletin şefkatli elinin uzatılmasına yönelik görevler olduğunu söyledi.

"YARDIMA VE DESTEĞE MUHTAÇ KİM VARSA BU KONUDA HİÇBİR SINIR VE ENGEL TANIMIYORUZ"

Türkiye'de son 10 yıldır olabilecek en iyi şekilde bu hizmetlerin sunulmaya başlandığını belirten Vali Yavuz, "Şunu deklare ediyorum: Gümüşhane merkez ilçe ve tüm ilçelerimiz dahil olmak üzere, herhangi bir şekilde yardıma ve desteğe muhtaç, akla gelebilecek hemen her konuda ihtiyaç sahibi her kim var ise, bu tür durumlara şahit olan kimler var ise, bu konuda başta yerel düzeydeki bütün kamu görevlilerimiz olmak üzere, muhtarlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, bu konuda kamu idaresi ve devlet olarak hiçbir sınır ve engel tanımıyoruz." dedi.

"BUGÜNE KADAR DEVLET HEP BABAYDI, ARTIK ANNELİK TARAFINI DA GÖSTERİYOR"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında devletin bugüne kadar hep "baba" olarak anıldığını fakat son 10 yılda devletin anne tarafını da göstermeye başladığını belirterek, şöyle konuştu: "Devlet artık cinsiyet ayrımcılığından uzaklaşmış ve anne tarafını da göstermeye başlamıştır. Anne tarafı derken, devletin babası sadece para üzerine kurgulanmış bir ifadeyken, anne tarafı ise şefkat, sevgi ve ana kucağını oluşturan sosyal donatılarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal sorumluluklarını yerine getirmesinde Avrupa'da ki birçok ülkeden öne geçti. "

"TÜRKİYE'DE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDE Kİ SIRAYI KALDIRDIK"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım ise Bakanlığının uyguladığı programlardan bahsederek, "Normal bakım hizmetlerimizin yanında birde geçici ve misafiraten bakım hizmetimiz var. Eğer yaşlı ve engellisini bakan bir vatandaşımız en fazla 1 aylığına bulunduğu yerden ayrılacaksa biz onun engelli ve yaşlısını alıp bir ay boyunca ücretsiz olarak bakıyoruz. Engelli ailelerin en büyük sorunlarından birisi şuydu: Ben öldükten sonra evladımı kim bakacak. Biz bunu çok duymuştuk. Artık bu durumda bir vaka varsa öncelikle o ailelerin çocuklarını bakım merkezlerimize yerleştirebiliyoruz. Eskiden sıra yazıyorduk rehabilitasyon merkezleri için şimdi sırayı sıfırladık." diye konuştu.

"EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYONA İHTİYAÇ DUYUYOR"

Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) Genel Başkanı Orhan Koç ise konuşmasında Türkiye'de sağlıkta dönüşüm hizmetleri kapsamında evde sağlık hizmetlerinin mükemmel bir şekilde uygulandığını belirterek, Türkiye'de çok sayıda kurum ve kuruluşun bu hizmetleri olduğunu ve bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Hizmetler ne kadar üst düzeye çıkarsa çıksın mutlaka eksik kalan kısmı olduğunu dile getiren Koç, bu noktayı da en iyi sivil toplum kuruluşlarının belirleyeceğinin altını çizerek, bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının bu hizmetlerin içinde olmalarını ve kendilerinin de gözü kulağı olmalarını istedi.

"GÜMÜŞHANE'DE ENGELLİ OLMAK ÇOK ZOR"

Gümüşhane'nin coğrafi yapısı nedeniyle burada engelli olmanın çok zor olduğuna vurgu yapan Koç, "Gümüşhane Konya ovası değil. Evinden çıkan bir birey kamu hizmetlerine ve diğer hizmetlere ulaşımda çok çileler çekebilir. Engelsiz bir Gümüşhane en büyük arzularımızdan birisi." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin tiyatro oyunu ile şiir dinletisi sahnelenirken, daha sonra Gümüşhaneli hayırsever işadamı ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla alınan akülü araçların dağıtımı gerçekleştirildi.

Programın ilk bölümü gerçekleşirken, Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı el emeği ürünleri sergisinin açılışıyla son buldu.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'ın moderatörlüğünde, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak'ın "Gümüşhane'de Evde Sağlık Hizmetleri", Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu Tuğba Türkkan'ın "Evde Bakım Hizmetleri Nedir?", EVSAD Gümüşhane Başkanı Dt. Yunus Yalçın'ın "Evde Bakım ve Sağlığı Hizmetlerinin Sivil Toplum Örgütleri Noktasındaki Durumu", Gümüşhane Üniversitesi Yaşlı Bakım Programı Bölüm Başkanı Gülseren Günaydın'ın "Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerine Üniversiteden Bakış" konularında sunum yaptığı 2. Evde Bakım Sempozyumu gerçekleştirildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemalettin Aydın Ercan Çimen Emre Boşnak Orhan Koç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title