Haberler

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen Açıklaması

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2016 yılı içerisinde Gümüşhane'de konut hamlesi başlatacaklarını bildirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2016 yılı içerisinde Gümüşhane'de konut hamlesi başlatacaklarını bildirdi.

Çimen, yaptığı açıklamada, kentteki konut sorununa çözüm üretmek için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Bu kapsamda TOKİ eliyle kentte bin 248 konut yapacaklarını ifade eden Çimen, "Gümüşhane'miz maalesef planlı kentleşme hamlesini yıllardır yapamadı. Modern kent çalışmalarımız kapsamında vatandaşlarımızın da taleplerini göz önüne alarak modern kentleşme hamlesi başlatıyoruz. TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan ile görüştük. Projelerimiz son aşamaya geldi. Kendisi de projelerimize sıcak baktı ve teknik ekiplerini ilimize gönderecek. Önümüzdeki hafta gelmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Çimen, " Birkaç bölgede kentsel dönüşüm uygulayacağız. Projelerimiz hızla tamamlanacak" dedi.

Çimen, ilk etapta Hasanbey ve Bağlarbaşı mahallelerinde konut yapımı için çalışmalara başladıklarını ve önemli mesafe katettiklerini kaydederek, "Bağlarbaşı Mahallemizdeki mezarlıkların üst kısmında 51 bin metrekarelik alanda TOKİ işbirliğiyle güzel bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Bu çalışmamızın sonlanması halinde bölgede sosyal ve teknik donatı alanları, otopark alanı, ticaret alanı, yeşil alanlar ve alandaki manzara özelliğinin değerlendirileceği seyir terası yer alacak. Bölgenin imar planları belediyemiz tarafından hazırlandı ve onaylandı. Projemiz hayata geçtiğinde burada TOKİ eliyle 248 konut yapılacak. Projenin hayata geçmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Topal Yolu'na bin sosyal konut planlanıyor

Kentte sosyal konut ihtiyacının yüksek derecede olduğunu kaydeden Başkan Çimen, "Dar gelirli vatandaşlarımız için konut üretme çalışmalarımız kapsamında yine TOKİ işbirliğiyle Hasabey Mahallemiz Topal yolu mevkisinde bin sosyal konut üretmek için çalışma başlattık. Burada 78 bin metrekarelik alanda projemizi uygulamaya koyacağız. Burayı kentsel gelişim alanı ilan ettik. Burası tamamlandığında modern bir yaşam alanı ortaya çıkacak" ifadelerine yer verdi.

Çimen, yine Hasanbey Mahallesi Topal yolu mevkisinde kentsel dönüşüm yapmayı da planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Topal yolu üzerinde mülkiyeti belediyemize ve vatandaşlarımıza ait toplam 111 bin metrekarelik alanda gecekondulaşma mevcut. Burada toplam 98 hak sahibi var. Bunlardan 86'sı gecekondu, 12'si özel mülkiyet. Bu bölgede bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu düşünerek burayı kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Hak sahipleri ile görüşme yaparak vatandaşlarımızı mağdur etmeden projemizi uygulamaya koymak istiyoruz. Buradaki çalışmamızın da tamamlanmasının ardından gecekondulaşma ve çarpık kentleşme ortadan kalkacak ve modern bir yaşam alanı doğacak. Projelerimizin şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ergün Ercan Çimen Bağlarbaşı Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title