Haberler

Gümüşhacıköy'de Kapalı Sistem Sulama Kuyusu Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Gümüşhacıköy Sınırlı Sorumlu Saray Sulama Birliği ve İl Özel İdaresinin yaptığı kapalı sistem sulama kuyusunun açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhacıköy Sınırlı Sorumlu Saray Sulama Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan kapalı sistem sulama kuyusunun açılışı gerçekleştirildi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve beraberindekiler, 100 hektarlık alanda kapalı sistemle yağmurlama sulama sağlayacak sistemin açılışını yaptı.

Burada konuşan Çomaktekin, Gümüşhacıköy'ün önemli bir tarım ilçesi olduğuna değinerek, "Amasya ilinin yüzölçümüne baktığınızda yüzde 44,7'sini tarım alanları oluşturur. 28 bin 600 çiftçi ailesi, yaklaşık olarak da 141 bin kişi burada geçimini tarım sektöründen karşılamakta" dedi.

Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Buralar soğan, kiraz, şeker pancarı, bamya olmak üzere çok sayıda tarım ürününün yetiştirildiği bir bölge, bu tarım alanlarının da yaklaşık yüzde 65'inde kuru, geriye kalan yüzde 35'inde ise sulu tarım yapılmakta. Bu sulama sistemi, yağmurlama sistemi daha verimli su kullanmamızı sağlayan bir metot. Bu şekilde daha kaliteli, daha verimli ürünler yetiştirme şansına kavuşuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız 9 sulama kuyusu ile 100 hektarlık bir alanımız yağmurlama sulama sistemi ile sulanacak."

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhacıköy Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title