Haberler

Gümüşhacıköy'de Doğalgaz Toplantısı Yapıldı

Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ilçede doğalgaz bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, Cumhuriyet Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşu temselcileri ile yaptığı toplantıda 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'nin 28631 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz getirilmesiyle ilgili tarihi bir fırsat verildiğini belirtti.

Tekin, "Bakanlar Kurulu kararı incelendiğinde nüfusu 10 binin üzerinde  bulunan ilçe merkezlerindeki toplam elektrik abonelerinin yüzde 60'ının kabulü ile ilçemize doğalgazın getirilmesi artık mümkün. Bakanlar Kurulu kararında doğalgaz almak isteyen elektrik abonelerinin doğalgaz abone bağlantı bedeli olan 2013 yılı tarifesine göre 335 TL'yi yatırmaları ile Gümüşhacıköy olarak doğalgazda tarihi fırsatı yakalamış olacağız" dedi.

Bakanlar kurulunun üçüncü ve son kez 30 Kasım 2015 tarihine kadar tekrar yapılan uzatma kararıyla tarihi bir fırsat yakalandığını söyleyen Tekin, şöyle devam etti:

"Elektrik abonesi olan vatandaşlarımız Gümüşhacıköy Halk Bankasına açılan İlçe Özel İdaresi doğalgaz hesabına  abone bedeli olan 335 lirayı yatırmaları gerekiyor. Şu anda 6 bin elektik abonemiz var eğer biz bu abone sayısının yüzde 60'ı olan 3 bin 600 aboneyi yakalarsak Botaş ilçemize doğalgaz boru hatlarını döşeyecek. İlçemiz doğalgaza kavuşacak. Vatandaşlarımızın desteğiyle ilçemize doğalgaz gelecek. Bu işin şakası yok. 30 Kasım 2015 tarihine kadar doğalgaz hesabımızda belirtilen abone oranını yakalarsak ilçemiz temiz enerji, kolay enerjiye kavuşacak."

Doğalgazın artık dünyada en temiz enerji olduğunu, vatandaşların desteği ile ilçeye doğalgaz gelmesinin hayal olmadığını ifade eden Tekin, "Bu konuya duyarlı olarak verilen bu son şansı iyi değerlendirmeliyiz. Belirtildiği gibi 30 Kasım tarihine kadar eksik olan bin 600 aboneye ulaşmalıyız" diye konuştu.

Tekin, ayrıca doğalgaz abone sayısında istenilen sayıya ulaşılmadığı takdirde yatırılan bedellerin vatandaşlara faizi ile geri ödeneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Tekin Gümüşhacıköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title