Haberler

Gümüşhacıköy Belediyesi'nde İşten Çıkartılan İşçilerden Eylem

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde belediye tarafından iş akitlerinin sona erdirilmesi üzerine işsiz kalan taşeron firma işçileri ve aileleri, belediye önüne siyah çelenk bırakarak eylem yaptı.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde belediye tarafından iş akitlerinin sona erdirilmesi üzerine işsiz kalan taşeron firma işçileri ve aileleri, belediye önüne siyah çelenk bırakarak eylem yaptı.

İlçe meydanında yapılan açıklamada 105 taşeron firma personelinden 85'inin iş akdinin sona erdirildiğini belirten 6 yıllık personel Süleyman Tuğ, "Bize neden çıkartıldığımızı söylemelerini istiyoruz. Madem Gümüşhacıköy Belediyesi'nde işçi çok, paraları ödenmiyor. Niçin biz çıkartıldık, yerimize CHP'li gençler alındı. Biz bu memleketin insanı değil miyiz" dedi.

Ekmek parasından başka dertlerinin olmadığını söyleyen 3 çocuk babası Tuğ, "Biz çocuklarımızın geleceğinin derdindeyiz. Biz bu memlekete Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle 16 bin nüfusluk bir yerde güzelce yaşıyorduk. Bu ayrımı neden sokuyorlar. Bir gün A partisi geliyor, diğerlerini işten çıkartıyor. Bir gün B partisi geliyor bizi işten çıkartıyor. Bu memlekette ayrıma ne gerek var" diye konuştu.

Eşi Hacı Dursun Koçak'ın 9 yıldır belediyede çalıştığına ifade eden 2 çocuk annesi Birgül Koçak ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadın belediye başkanının eşini ve arkadaşlarını işsiz bıraktığına üzüldüğünü belirterek, "Bayan diye başımızı getirdik. Teşekkür ederiz ona. Çok güzel ekmeğimizle oynadı. Kadınlar gününü çok güzel kutladık. Oy toplarken kapı kapı geziyorlar. Kapılarımızı çalıyorlar. Şu anda niye böyle yaptılar. Söz verdiler işinizden, ekmeğinizden etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

28 Şubat'ta 9 yıldır çalıştığı işinden olan evli ve 3 çocuk babası Hasan Tosun da, "Hamallık yapmayı düşünüyorum. 40 yaşını geçmişim. Bu saatten sonra devlet dairesi almaz bizi" ifadelerini kullandı.

İşçilerin eylemine beraberindeki partililer ve milletvekili aday adaylarıyla birlikte destek veren AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tok, Karadeniz Bölgesi'ndeki tek kadın belediye başkanının Gümüşhacıköy Belediye Başkanı olmasına rağmen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi böyle bir karar almasını kınadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından belediye önüne siyah çelenk bırakan grup, bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kendisine telefonla ulaşılan CHP'li Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol yaptığı açıklamada, "Kesinlikle işten çıkarma diye bir şey yok. 10 aylık sözleşmeleri var. Şirket normalde süresi dolduğu için fesih oldu. 'Çıkarılan' diye bir şey yok" dedi.

Sözleşme sürelerinin kendisinden önceki belediye yöneticileri tarafından ayarlandığına değinen Özyol, "Çoğu arkadaşlarımız zaten devam edecekler. Onların içinden seçilecek zaten. Şu anda feshi yapıldı. Sadece şirket feshedildi. Yani olay bu" açıklamasında bulundu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title