Haberler

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Şimdiden Ankara'nın Gözdesi

Keçiören Belediyesi’nin vizyon projesi olarak hayata geçirilen Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Keçiören Belediyesi'nin vizyon projesi olarak hayata geçirilen Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Çalışmaları yerinde görmek amacıyla yapılan inceleme gezisine AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Orman ve Su İşleri Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz katıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'ya da değer katacak projenin kendisini de heyecanlandırdığını belirterek, "Çocukluğumuzda biz bu derede yüzerdik, sonra dere giderek kullanılamaz hale geldi. Çocukluğumu hatırlatması nedeniyle bu proje benim için çok daha anlamlı. Bu çayın yeniden Ankara'ya kazandırılmasını çok önemsiyor, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Bisiklet, yürüyüş parkurlarının olacağı ve içinde sandallarla dolaşılacak bir hale gelecek bu alan, Ankara'nın cazibe merkezi olacak" dedi.

PROJE 2016 YILI SONUNDA HAZIR

Ankara'nın sembolü olacak ve çalışmaların son hızla devam ettiği proje ile ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise şunları söyledi:

"Biz işe önce Ankara Çayı'nın ıslahıyla başladık. Bu yaptığımız sıradan bir ıslah çalışması değil, farklı uygulamalar bu projede hayata geçti. Bu farklı uygulamalardan biri duvarlar sadece taşkın amaçlı değil peyzaj amaçlı yapılıyor. Bu, Devlet Su İşleri'nin de ilk defa gerçekleştirdiği önemli bir çalışma… Bir diğer farklılık ise, duvarlar tek yükseklik şeklinde değil çift yükseklik şeklinde planlandı. Bu da insanlarımızın suya mesafeli yaklaşmasına ve suyu daha iyi kullanmamamıza neden oldu."

Rekreasyon alanlarının yapılmasıyla dere kenarında yürüyüş yapılacağının ve bisiklet sürüleceğinin altını çizen Ak, "Dere vatandaş açısından da önemli. Daha önceleri rahatlıkla içine girip yüzebiliyorlarken giderek kirli bir dereye dönüşmüş. Bizim yaptığımız çalışmalar sonuçlandığında en büyük arzumuz içinde balık tutulup gezilecek hale geldiğini görmek. Suyun arıtılmasıyla ilgili ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Bittiğinde Keçiören'in nefes alacağı, koyu gölgesi ve güzel kokusuyla tercih ettiğimiz ıhlamur ağaçlarının altında gezeceği bir alana dönüşecek."

Projede her biri birbirinden farklı mimari özelliklere sahip 8 adet köprünün olacağını söyleyen Ak, "Bu köprülerden biri Boğaziçi Köprüsü. İstanbul köprüsü mimarisinde olacak bu köprünün ayağına da Ortaköy Camii mimarisinde bir cami inşa edeceğiz" dedi.

Başkan Ak projenin 2016 yılı sonunda hizmete açılacağı müjdesini de verdi.

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 24 MİLYON TL

5 etaptan oluşan proje ile ilgili DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz şu bilgileri verdi:

"Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü olarak Gümüşdere Ihlamur Vadisi olarak adlandırılan projeyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Projemizin 3 bin 900 metrekarelik bir güzergahı bulunuyor. 1. etapta dere yatağı güzergahını oluşturduk akabinde dere yatağında prekast kaplamalarını da yapmak suretiyle dere yatağını oluşturduk. Dere yatağının tabanında da 20 cm kalınlığında beton yaparak bütün bir kesit haline getirdik."

Projede yer alan 8 adet köprüden birinin yapıldığını diğerlerinin de imalatlarının devam ettiğini belirten Diniz, 350 metre aralıklarla bu geçiş köprülerinin yapıldığını ve prekast imalatlarında da 4 bin 400 adet fore kazığın tamamlandığını söyledi. Diniz sözlerine şöyle devam etti:

"Çalışmalarımız kapsamında 3 noktada regülatör yapımız var, yani suyu şişirme diye tabir ettiğimiz bentlerimiz var. Şu ana kadar projeye 17, 5 milyon TL harcama yaptık, projenin toplam maliyeti ise 24 milyon TL."

Diniz sözlerini, "2015 yılı içinde DSİ olarak çalışmalarımızı bitireceğiz. Sonra rekreasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlayacak" diyerek noktaladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Gümüşdere Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title