Haberler

Gümüşdağ: "Süper Lig A.Ş. Taslağını Cumhurbaşkanı'na Arz Edeceğiz"

Kulüpler Birliği Vakfı'nın düzenlediği Süper Lig A.Ş. paneli gerçekleşti. Panelde konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "18 Süper Lig kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu ile imzaladıkları mutabakat sonrası Süper Lig A.Ş.'nin harekete geçirilmesi için hemfikirdir. İçeride ıslak imza altına aldık, Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı, Çırağan Palace Kempinski Otel'de futbol ailesinin teröre karşı birlik çağrısı ve Süper Lig A.Ş. işleyiş esasları gibi konuların görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından ise Süper Lig A.Ş. paneline geçildi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği olarak daima kalıcı ve somut fikirler üretmeleri gerektiklerini belirterek, "Yayın haklarından, hakem hatalarına, finansal denetimden, paydaşlarımızla ilişkilerimize kadar hep doğru olanı yapmaya özen gösterdik. Bugün bir araya gelmemizin önemli bir sebebi, geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da, bu hafta sonu da İstanbul'da yaşanan terör saldırıları sonrası da bu prensibimize uygun adım atabilme arzusudur. Futbolun toplumu birleştirici gücünü kullanarak, bundan sonra futbolu takip eden her ferde, yüzünü futbola döndürdüğü her an bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve birlik içinde olmanın vazgeçilmezliğini hatırlatmak için yapmamız gerekenleri konuştuk. ve bugün 18 kulüp yöneticimiz birlikte tek vücut olarak bir resim vermek istiyoruz" diye konuştu.

"HARCAMALARIN DA DENETLENMESİ LAZIM"

Süper Lig A.Ş modelinin öncelikle yayın hakları ile ilişkilendirildiğini ancak bunun doğru olmadığını vurgulayan Gümüşdağ, "Yaklaşık 1.5 senedir geliştirmekte olduğumuz Süper Lig A.Ş. modeli, doğal olarak öncelikle yayın hakları ile ilişkilendirildi ve kamuoyunda kulüpler sanki sadece daha fazla gelir elde etmek için bu işin içindeymiş gibi bir hava zaman zaman oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değil. Tabii ki yayın ihalesi modelin önemli bir parçası ama bizim amacımız bundan ibaret değil. Türk futbolunun profesyonelce yönetilmesi ve mali disiplin konusunu, kaynakların efektif yönetimi konusunu en az yayın ihalesi konusu kadar önemsiyoruz. Kulüpler zor durumda, bu bir sır değil. Daha faza gelire ihtiyaçları var ama aynı zamanda parayı nasıl harcadıklarının da denetlenmesi lazım. Bunları engelleyecek şeffaf bir sisteme ihtiyaç var ve bunu tüm kulüpler onaylıyor. İşte Süper Lig A.Ş., mutabakat olduktan sonra bu misyonu yönetecek sistemin adıdır. 18 Süper Lig kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu ile imzaladıkları mutabakat sonrası Süper Lig A.Ş.'nin harekete geçirilmesi için hemfikirdir. İçeri de ıslak imza altına aldık, Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz" şeklinde konuştu.

ORMAN: "ÖNEMLİ OLAN SÜPER LİG A.Ş.'NİN KURULMASI"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise, havuz dağılımı ile ilgili, "Önemli olan Süper Lig A.Ş.'nin kurulması, kanunlaşması ve önümüzdeki yeni yayın sürecine organize etmek. Sponsorluklarla alakalı çalışmak. Ondan sonraki gündemlerde kulüpler ve Süper Lig A.Ş.'nin yönetim kurulu paydaşları, tartışma konusu yapmak istiyorsa onların vereceği karar olur" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN KATAR ÖNCESİ DURAK OLMASINA KARŞIYIM"

Türkiye'nin Katar öncesi durak olmasını kesinlikle kabul etmediğini vurgulayan Orman, "Türkiye güzel ülke, burada futbolu seven insanlar var, statlarımız hemen hemen yenilendi, çok güzel lig oynanıyor ve bu transferlerin Katar öncesi yüksek ücretlerle gelinen nokta olmasına şiddetle karşıyım. Yurt dışında daha fazla para kazanmamaları lazım" ifadelerini kullandı.

ÖZBEK: "HER TAKIM BELLİ PAY ALSIN Kİ LİGİMİZ ÜST SEVİYEYE ÇIKSIN"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de Süper Lig A.Ş'nin kurulması gerektiğini dile getirerek, "Ortaya hangi pastayı getirmemiz lazım? Buradaki mutabakat bu pastayı paylaşmadan daha önemli. Pastayı bölüşmekte her zaman daha kolay anlaşacağımızı düşünüyorum. 18 takım belli kriterler çerçevesinde pay alsın ki ligimiz en üst seviyeye çıksın" dedi.

"UEFA KRİTERLERİ İÇİN UEFA'YA GİTMEMEMİZ LAZIM"

Galatasaray'ın yaşadığı UEFA süreci hakkında da açıklamada bulunan Özbek, "Finansal fair play çerçevesinde bir deneyim geçirdi. Toplantıda arkadaşlara izah etmeye çalıştım. UEFA kriterlerinin uygunluğu için UEFA'nın kapısına kadar gitmememiz lazım. Kriterler, yaptırımlar belli. Oraya kadar taşımaya gerek yok. Kendi içimizde denetleme yapabileceğimiz Süper Lig A.Ş.'nin içinde bu var. Önce kendi kendimize disipline edelim" diye konuştu.

USTA: "ÇÖZÜM BU SİSTEMİN İÇİNDE VAR"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta da, "Doğruda buluşma adına iyi düşündüklerine inanıyoruz. Bölüşüme evet ama düşen kulüplerin dahi zor durumdan çıkması adına çözüm de bu sistemin içinde var. Bölüşüm konusu bugünün konusu değil. Herkesin ortak noktada buluşacağı bir zeminin olacağına inanıyorum" dedi.

MOSTUROĞLU: "FENERBAHÇE BU AİLENİN İÇİNDEDİR"

Fenerbahçe Kulübü adına toplantıya katılan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın olmaması konusunda, "Fenerbahçe Kulübü, bu ailenin içinde birlik ve destek içindedir. Aziz Yıldırım'ın burada olmaması bir şey ifade etmiyor" açıklamasında bulundu.

Hep beraber kol kola girerek 'teröre hayır' mesajı veren kulüp yöneticileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere otelden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Göksel Gümüşdağ İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title