Haberler

Gümüşdağ: Eğer Bir Makyajlama Yapılmıyor Olsa Zannediyorum Çoğu Kulübümüz UEFA'da Maça Çıkamaz

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ Eğer bir makyajlama yapılmıyor olsa zannediyorum çoğu kulübümüz UEFA'da maça çıkamaz

Spor ekonomisi tüm dünyada büyümeye devam ediyor ve yönetilmesi zor bir ekonomi

Kulüpler Birliği olarak kulüplerimizin bu mali sorunlarına çözüm bulmak için TFF ile birlikte çalışıyoruz

Sporda Kurumsallaşmanın Tam Saha Güvencesi; iç denetim Paneli yapıldı

Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlarda yürütülmesi sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) bu kez spor kulüplerinin kurumsallaşmanın ve risklerini yönetmelerinin önemine dikkat çekmek için ve bu süreçte iç denetim rolünü vurgulamak amacıyla bir panel düzenledi.

Sabancı Center'daki Ömer Sabancı Konferans Salonu'nda yapılan panelde Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da bir konuşma yaptı.

Göksel Gümüşdağ; Spor ekonomisi tüm dünyada büyümeye devam ediyor. Büyüyen her şey gibi yönetilmesi zor bir ekonomi. Biz burada spor ekonomisi derken aslında futbol diyoruz. Türkiye de futbol ekonomisi spor ekonomisinin yüzde 90 nı karşılıyor. 2000 lı yılların başında futbol ekonomimiz dünya standartlarına uygun olmaya başlamışken 2011 yılından beri tekrar malum sebeplerden dolayı bir düşüş yaşıyoruz. Özellikle 4 büyük takımımız dahil bütün takımlarımız mali krizler yaşıyor. Biz Kulüpler Birliği olarak kulüplerimizin bu mali sorunlarına çözüm bulmak için TFF ile birlikte çalışıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki şuanki finansal yapılarımızda eğer bir makyajlama yapılmıyor olsa zannediyorum çoğu kulübümüz UEFA'da maça çıkamaz. Bunu zaman zaman da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı da dile getirdi. Ben de o günden bu güne dile getirmekteyim. Bu anlamda da bunun öneminin çok fazla olduğunu bildiğim için de bu kulüplerimizin finansal Fair-Play ve 2015-2016'da UEFA'nın çok keskin bir şekilde bu işin üzerinde duracağını biliyoruz. Şuan yaşadığımız sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil, bunlar şeffaf bir şekilde çalışıldığı takdirde her şey çözülür. Kulüplerimizin yaşadığı sponsorluk sorunu önemli değil bir sponsor gider beş sponsor gelir ama önemli olan futbol marka değerimizi yükseltmek ve tekrar başarılı günlere geri dönmek. Böylece sponsorlar tekrar futbola olan ilgisi artar ifadelerini kullandı.

TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Sezgin, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Gökçe, Futbol Ekonomisti Tuğrul Akşar, TSYD Eski Genel Başkanı ve Spor Yazarı Onur Belge, TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, Beşiktaş Jimnastik Kulübü İç Denetim Müdürü Namık Kemal Şahin, Fenerbahçe Spor Kulübü İç Denetim Müdürü Vedat Uslusoy ve Süper Lig Hakemi, Ekonomi Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Bülent Yıldırım'ın katılımlarıyla yapılan panelde uzman isimler, spor kulüplerinde kurumsallaşma, risk yönetimi ve iç denetim üzerine konuşmalar yaptılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Göksel Gümüşdağ Ömer Sabancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title