Haberler

Gümrükçüoğlu'ndan Demokrasi Vurgusu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimleri ve Trabzon'da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşlarla gerçekleştirdiği ikili sohbetlerde 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, bu seçimlerde Türkiye'nin istiklali ve istikbalinin oylanacağını kaydetti. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin yanı sıra bütün İslam aleminin geleceğini şekillendireceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Ben aday değilim ama bu seçimlerde gece gündüz çalışacağım. Hürriyet, özgürlük ve demokrasinin kökleşmesi ve tekrar geri adım atılmaması için bu seçim hayati derecede önemlidir" diye konuştu.

"AKYAZI YAPILMASIN DİYE MAHKEMELERE GİTTİLER"

30 Mart 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde Trabzon il genelinde oldukça önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu "2014 yerel seçimlerinde adeta genel seçim gibi çalıştık, mücadele ettik. Zaten büyükşehir olduğumuz için seçime il genelinde girdik. Daha önceki genel seçimlerin hepsinden yüksek oy aldık. 286 bin oy aldık Trabzon genelinde, yüzde 60 oy oranına ulaştık. Halkımız bizim karakaşımıza ela gözümüz oy vermedi. Bazı şeyleri somut olarak gördü, güvendi ki bize oy verdi. Bu şehirde bizden önce Akyazı kompleksi var mıydı? Bunun için yıllarca, 'söz verdiler yapmıyorlar' diye probaganda yaptılar. Oysa Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2007 yılında bu proje gündeme geldiğinde 'biz bunun yasal düzenlemesini yaparız, stadı yapmak Trabzon'un dinamiklerinin işidir' dedi. ve sözünü tuttu, hemen yasal değişikliği yaptı. Bakın Bursa kendi stadını kendi yaptı, Kayseri de aynı şekilde stadını kendisi yaptı. Bir kuruş devletten destek almadılar. Ama Trabzon bunu yapamadı. Sonra biz gittik dönemin başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına, 'efendim bu iş bize kaldı, halkımız bu işi istiyor' dedim. 'Bu stadı Trabzon'a yapmalıyız, Trabzon'un buna ihtiyacı var' dedim. Sayın Cumhurbaşkanımız 1 hafta sonra talimatı verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız olur verdi ve işe başlandı. Bunları bilelim. 50 trilyona dolgusu 230 trilyona stat ihale edildi. Böylesine maliyetli stat daha önce yapılmadı. Biz buranın iki kez imarını yaptık, mahkemelere gittiler bu stadın yapılmaması için ama bizi durduramadılar. Dörtlü protokol imzaladık, çok çalıştık, çok yorulduk ama şükürler olsun stadımızı Trabzon'a ve Trabzonspor'a kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMLER ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Vatandaşlarla olan sohbetinde Trabzon'da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşümlerle Trabzon'un çehresinin değiştiğini kaydetti.

Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu şehirde yapılan kentsel dönüşümleri herkes çok iyi görüyor. Zağnos Vadisi çalışmalar dördüncü etapta sürüyor. Oraya 10 dönümde Pazarkapı'dan ilave yaptık. Tabakhane'de hem yıkımlar sürüyor hem 353 konut yapılıyor. İçkale Cami ile Tabakhane-Zağnos surları arasında bulunan tarihi beş bin yıllık şehir olan Ortahisar bölgesi için 2 trilyon harcayarak koruma amaçlı imar planını hazırladık ve burada kentsel yenileme çalışmalarını başlattık. Orası geleceğin Trabzon'un tarihi şehri olacak. Orada bazı kazıları da yakında başlatacağım. İşte Çömlekçi birinci etapta kamulaştırmalar bitmek üzere. Ayasofya çalışmalar tamamlandı. Meydan Parkı birinci etap belediyemiz tarafından tamamlandı. Dortmund Belediye Başkanı, Meydan Parkı'na hayran oldu. 'Burayı 20 sene de mi yaptınız' dedi. Şu an ikinci etabı yapılıyor. Bu da belediye bütçesinden yapılıyor. İkinci etap bitince Meydan Parkı üçüncü etaba da başlayacağız. Bu üçüncü etap Meydan'dan limana balkon gibi olacak." - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türkiye Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title