Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından "Paket Tur" Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, tatil için paket tur satın alanların ülkede yaşanan darbe girişimi sebebiyle mağdur olmamaları için sözleşmeyi feshetme hakkı olduğu bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, tatil için paket tur satın alanların ülkede yaşanan darbe girişimi sebebiyle mağdur olmamaları için sözleşmeyi feshetme hakkı olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakanlık Genelgesi ile kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin kaldırıldığı hatırlatıldı.

Paket tur satın alanların, yaşanan darbe girişimi gibi mücbir bir sebep nedeniyle tura katılamamaları halinde yapılan sözleşmeleri fesih edilebileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği ile tüketicinin, mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç geriye kalan tüm bedelin herhangi bir kesinti yapılmaksızın on dört gün içerisinde tüketiciye iade edileceği düzenlenmiştir.

Ayrıca, şayet tüketicinin paket turun başlamasından en az otuz gün önce fesih hakkını kullanması halinde, sadece ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflara ilişkin kesintiler yapılarak ödemiş olduğu bedelin kendisine iade edileceği düzenlenmiştir."

Maddi değerine göre bu konuda yaşanan uyuşmazlıklara ilişkin illerde ticaret il müdürlüğü, ilçelerde kaymakamlık bünyesinde oluşturulan tüketici hakem heyetleri ile adliyelerdeki tüketici mahkemelerine başvurulması gerektiği ifade edilen açıklamada, mağduriyetlerin en aza indirilmesi amacıyla sektör temsilcileri ile yakın temasta bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca, diğer hizmetelerden hariç olarak alınan sadece otel konaklamalarının paket tur kapsamında değerlendirilemeyeceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title