Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gap Bölge Müdürü Şaşmaz'dan Gaib'e Ziyaret

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürlüğü’ne atanan Halil Şaşmaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’ı makamında ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürlüğü'ne atanan Halil Şaşmaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Surur Aydın, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş'ta hazır bulundu.

"Sınır kapılarındaki beklemeler ürünlerde sorun oluşturuyor"

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz son dönemlerde sınır ülkelerinde yaşanan olaylar ve bu olayların ihracata olan olumsuz etkileri hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürü Halil Şaşmaz'a bilgiler verirken, alınması gereken önlemler konusunda da çeşitli önerilerde bulundu. Özellikle sınır kapılarında beklemek zorunda kalan TIR'ların taşıdığı yüklere dikkat çeken Başkan Çıkmaz, sorunlara bir an önce çözüm bulunması aksi halde özellikle gıda ihracatında önemli kayıpların yaşanabileceğine vurgu yaptı. Çıkmaz, beklemelerden kaynaklı olarak birçok ürünün son kullanma tarihlerinin dahi geçme noktasına geldiğini de ifade etti.

"Habur'da sorunlar acil çözülmeli"

Habur Sınır Kapısı'nda meydana gelen yığılmaların acilen önlenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çıkmaz, TIR şoförlerinin can güvenliğinin de sağlanabilmesi için sürekli ilgili bakanlıklarla iletişim halinde olduklarını belirtti. Çıkmaz, 15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütü üyelerinin Türkiye'nin bağımsızlığı ve demokrasiye yönelik darbe girişiminin milli irade sayesinde püskürtüldüğünü ifade ederek, "Bu süreçte sağlanan milli birlik ve beraberliğin siyasi alanda da hissedildi. Türkiye darbe girişimi sonrası daha da güçlendi, özlenen birlik ve beraberlik ile toplumsal uzlaşı sağlanmıştır. Bu uzlaşının ekonomiye olumlu yansımaları olacaktır" dedi.

GAİB tarafından gerçekleştirilen ihracat rakamlarını da değerlendiren Başkan Çıkmaz önümüzdeki süreçte ihracatın arttırılması için yoğun bir çaba sarf edilmesi gerektiğini de vurguladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürü Halil Şaşmaz'da Gaziantep'in ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade ederek Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük sanayi kentinde görev yapmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu, görev süresince sorunların giderilmesi ve çözüme kavuşturulması için gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ticaret Bakanlığı Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title