Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB)’ne bağlı 75 oda başkanı ile bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB)'ne bağlı 75 oda başkanı ile bir araya geldi.

81 ilin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri Sicil Müdürleri Bilgilendirme Semineri için Antalya'ya gelen Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB)'ni ziyaret etti. Ziyarette Antalya merkez ve ilçelerdeki 75 esnaf oda başkanı ile bir araya geldi. Toplantıya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca Şube Müdürü Mesut İlter de katıldı.

"Sorunlar daha hızlı çözülüyor"

Açılış konuşması yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, göreve geldiği günden bu güne kadar Necmettin Erkan'ın esnaf için tüm imkanlarını kullandığını ve her zaman esnaf dostu olduğunu ifade ederek, katılımlarından dolayı Erkan'a teşekkürlerini sundu. "Esnaf ve sanatkarlar oda başkanlarımızı Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ile bir araya getirmekle başladığımız süreçte, belediye başkanlarımız, parti başkanlarımız ve kaymakamlarımız ile bir araya getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Böylece sorunlar daha hızlı çözülüyor ve sonuç alıyoruz. Bu bağlamda sizin bugün burada Bakanlığımızı temsilen başkanlarımız ile bir araya gelmeniz oldukça önemli" diyerek oda başkanlarının ve esnafların sorunlarını konuşarak çözeceklerini belirtti.

"Esnaf için daha sağlıklı projeler"

Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS) ve NACE kodları hakkında bilgi vererek konuşmalarına başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Antalya esnafının Adlıhan Dere gibi bir birlik başkanına sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyleyerek, "KOSGEB faizsiz kredi desteği, sicil affı ve Ahi esnaf fonu ile esnafımız için kolaylıklar sağaanıyor. Diğer yandan da sizlerin daha sağlıklı ve sistemli bir oda olmanız, esnafa daha iyi hizmet verebilmeniz için ESBİS ile çok yol kat ettik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Esnaf bilgi sistemi ile biz artık tüm esnafımıza hakimiz ve onlar için gerekli tüm çalışma ve projeleri kolaylıkla elde edebiliyoruz. Ayrıca NACE kodları ile 17 sektör altında yer alan 307 meslek kolu ve bu mesleklerle eşleştirilmiş bin 575 NACE faaliyet kodu kullanarak kayıt yaptırabilmektedir" dedi.

Erkan, daha sonra oda başkanlarını dinleyerek, yaşanan sorunlar hakkında bilgiler aldı. Toplantı sonrası Başkan Dere katılımlarından dolayı Necmettin Erkan, Seval Yasak Dizerkonca ve Şube Müdürü Mesut İlter'e hediye takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ticaret Bakanlığı Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title