Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce yürütülen uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları sonucunda, gümrük muhafaza ekiplerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda iki operasyonda 5,9 kilogram kokain ele geçirdiğini bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce yürütülen uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları sonucunda, gümrük muhafaza ekiplerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda iki operasyonda 5,9 kilogram kokain ele geçirdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin riskli olarak değerlendirdikleri ve Türkiye'ye geleceğini belirledikleri Ekvador doğumlu bir yolcunun bilgilerini Atatürk Havalimanı'nda görevli Gümrük Muhafaza Kaçaklık ve İstihbarat ekiplerine aktarması ile çalışmalar başlatıldı.

Ekipler, yolcuyu havalimanına gelişinde takibe aldı. Yolcuya ait valizlerin ön kontrolünde narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesinin ardından ekipler tarafından X-Ray taraması yapıldı. Tarama esnasında valizde görülen farklı yoğunluklar detaylı olarak incelendi.

Oyuncak ayının kumaşında kokain

Yapılan aramada, yolcunun valizindeki oyuncak ayının içine yerleştirilen kumaş kırıntılarında toz madde tespit edildi. Bunun üzerine valizdeki diğer eşyalar da detaylı olarak incelemeye alındı. Valizde bulunan üç çift ayakkabının taban astarlarında, valizin yan astar içlerinde ve tabanında bulunan kumaş parçaları açıldığında burada da hava ile temas edince beyazlaşan toz parçaları görüldü.

Oyuncak ayı, ayakkabı tabanı, valiz astarı ve tabanına emdirme yolu ile saklanan toz parçacıklarının, uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizinde bu maddenin kokain olduğu belirlendi. Yurda sokulmaya çalışılan kokainin 1,5 kilogram olduğu öğrenildi.

Valizde 20 paket kokain

Bir başka olayda ise Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ve Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından Türk Hava Yolları'nın Sofya-İstanbul seferini yapan uçağın yolcuları ile ilgili yapılan risk analizleri sonucu bazı yolcuların valizleri X-Ray taramasından geçirildi.

Kontrol sırasında bir yolcunun valizinde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Valiz, sahibini tespit amacı ile izlemeye alındı. Sahibinin valizi almasının ardından izlemeyi sürdüren ekipler, yolcuyu gümrük çıkış kapısında durdurdu. Valiz narkotik dedektör köpeklerinin de tepki vermesi üzerine aramaya tabi tutuldu. Şüpheli bölümleri sökülen valizin taban bölümünde içinde toz madde bulunan paketler görüldü. Uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizde bu maddenin de kokain olduğu anlaşıldı.

Yapılan tespitler sonunda, 20 paket içinde net ağırlığı 4 kilo 368 gram olduğu belirlenen uyuşturucuya el koyuldu.

İki olayda toplam 5 kilo 868 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Maltepe Ceza ve Tutukevine teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title