Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan, bir gazetede yer alan Bakanlığın 57 makam aracı kiraladığına ilişkin iddialara yönelik yapılan açıklamada, kiralamanın yeni yapılmadığı, 3 yıl önce yapılan kiralamaların süresi dolduğu için yenilendiği bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan, bir gazetede yer alan Bakanlığın 57 makam aracı kiraladığına ilişkin iddialara yönelik yapılan açıklamada, kiralamanın yeni yapılmadığı,  3 yıl önce yapılan kiralamaların süresi dolduğu için yenilendiği bildirildi.

Bakanlık, bir gazetede yer alan "Bakanlığın 57 makam aracı kiraladığı ve kullanılan akaryakıtın Türkiye Odalar ve Borsalar?Birliği (TOBB) tarafından karşılandığı" iddialarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Gümrük Müsteşarlığı'ndan bakanlık statüsüne geçilmesi ve mülga Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bazı birimlerinin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bünyesine dahil edilmesinin ardından iş yükünde yaşanan artış dikkate alınarak 2011 yılında araç kiralandığı ve şoför hizmet alımı yoluna gidildiği belirtildi.

Bakanlığın hizmetlerinde kullanılmak üzere 2011'de kiralanan araçların sözleşme sürelerinin nisan ayı itibarıyla sona erdiği,  hizmetin aksatılmadan yürütülmesini teminen taşıt ve kiralama işlemi yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Araçların sanki ilk defa kiralandığı algısı oluşturulmaya çalışılması bir aldatmacadır. 3 yıl önce yapılan kiralamaların süresi dolmuş ve taşıt araçları aynı yöntemle yeniden kiralanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, kiralama işleminin, Bakanlık makamının araç ihtiyacı dışında Bakan Yardımcılığı, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürlükler, Müstakil Daire Başkanlıkları ve Bakanlığın merkez teşkilatındaki diğer birimlerin araç ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığı, toplam 57 taşıtın 3 yıllık süreyle kiralanmasına ilişkin İhale işlemlerinin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde TOBB tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberde iddia edildiği gibi, kiralanan taşıtlar arasında "Audi Q7" marka herhangi bir araç bulunmadığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Haberde geçen 'Gümrük Ticaret Bakanlığı'nın esnaf kesesinden makam aracı saltanatı sürdüğü ortaya çıktı' gibi ifadeler tamamen asılsız olup, Bakanlığımız'ın esnafları da kapsayan hizmetleri için tamamen yasal mevzuat çerçevesinde yürütülen ulaşım işlemlerinin gerçeğe aykırı bir şekilde, kamuoyunu yanıltıcı nitelikte sunulduğu anlaşılmaktadır. Söz konusu yayın organının daha önce de aynı konuya ilişkin gerçeklerle bağdaşmayan yazılara yer verdiği ve gönderilen tekzip metinlerini yayınlanmadığı göz önünde bulundurulduğunda yayınlanan bu haberlerin maksatlı bir iftira kampanyasının parçası olduğu aşikardır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title