Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: "Yabancı Yatırımcının Türkiye'ye İlgisi Sürüyor"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi sürdüğünü belirterek, "Nisan-Haziran döneminde 185 anonim şirket ile 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi sürdüğünü belirterek, "Nisan-Haziran döneminde 185 anonim şirket ile 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Bu şirketlerin toplam yabancı sermaye miktarı ilk üç aylık döneme göre yaklaşık iki kat artarak 513 milyon TL'nin üzerinde gerçekleşti" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2014 yılının ikinci çeyreğinde kurulan yabancı sermayeli şirketlere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Bakan Yazıcı, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi sürdüğünü belirtti.

"Güçlü ve istikrarlı ekonomik yapısıyla yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi sürüyor" diyen Yazıcı, 2014 yılının ikinci çeyreğinde kurulan yabancı sermayeli şirketlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, şunları kaydetti: "Nisan-Haziran döneminde 185 anonim şirket ile 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Bu şirketlerin toplam yabancı sermaye miktarı ilk üç aylık döneme göre yaklaşık iki kat artarak 513 milyon TL'nin üzerinde gerçekleşti.

2014 yılının ikinci çeyreğinde kurulan 185 yabancı sermayeli anonim şirket 46 farklı ülkeden girişimcilerce kuruldu. Burada, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız en başta geliyor. Onları sırasıyla, Almanya ile İngiltere vatandaşları izliyor. Bu şirketlere konulan sermayenin yapısına baktığımızda ise, yabancı sermaye miktarının 322 milyon TL'nin üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu miktar, ilk üç aylık dönemdeki yabancı sermaye miktarının neredeyse beş katı. En fazla yabancı sermaye ise Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından getirilmiş.

İkinci üç aylık dönemde kurulmuş yabancı sermayeli şirketlerin büyük çoğunluğu limited şirketlerden oluşuyor. Yine bu dönemde, 80 farklı ülkeden girişimcilerce 1.005 yabancı sermayeli limited şirket kurulduğunu görüyoruz. Bu da yabancı yatırımcıların çoğunlukla bu şirket türünü tercih ettiğini ortaya koyuyor. Bu şirketlerin yüzde 28'i Suriye vatandaşlarının ortaklığında kurulmuş. İkinci sırada yine yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Onları, Irak ve Alman vatandaşları izliyor. Bu limited şirketlerdeki yabancı sermaye yaklaşık 191 milyon TL. Söz konusu miktarın önemli bir bölümü Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından getirilmiş. Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkelerden de ciddi oranda sermaye girişleri mevcut." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title